NRK Meny
Normal

Politiet: – Vi gir opp å finne Per Vålnes under gjestestue

Politiet har ikke funnet den savnede mannen under Vollan gjestestue i Balsfjord i Troms. Søket er derfor avsluttet.

vÅLNES

En kraftig vakuumsuger fjernet massene under Vollan Gjestestue der politiet trodde at levningene av Per Vålnes kunne være gravd ned.

– Vi er skuffet over at vi ikke har gjort noen funn under gjestestuen av hensyn til pårørende og andre involverte i saken. Det sier regionlensmann Andreas Nilsen til NRK.

Politiet skal nå oppsummere status i etterforskningen, før saken gjøres klar for påtalemessig behandling. Entreprenøren fortsetter nå med gjenoppbygging etter gravearbeidet. Dette arbeidet vil forhåpentligvis være ferdig i løpet av juni.

Nye tips

– Vi har underveis i søket under Vollan gjestestue fått noen tips i saken som vi synes er interessante, og skal følge opp. Tipsene går ikke i retning av nye søk, men er annen informasjon vi må sjekke ut, sier Nilsen. I tillegg håper han at publikum som har tips om saken tar kontakt.

Siden november i fjor har politiet og entreprenører lett etter levninger av Vålnes under bygget. det har blant annet vært brukt en kraftig vakuumsuger for å fjerne massene.

Politiet trodde med 50 prosent sikkerhet at levningene kunne være skjult under et nybygg på Vollan gjestestue som ble oppført på det tidspunktet Vålnes forsvant. Det er heller ikke gjort funn i dreneringsgrøftene utenfor bygningen.

Meldt savnet

Per Vålnes

Per Vålnes har vært savnet siden november i 2011. tre personer er siktet for å ha tatt livet av han.

Foto: Privat

Samboeren meldte Per Vålnes savnet fire dager etter at han holdt 50-årslag i hjemmet sitt i Balsfjord 26. november 2011.

Saken ble først etterforsket som en forsvinning, før det ble en drapssak. Tre personer er siktet for å ha drept Vålnes. Det er hans tidligere samboer, hennes nye kjæreste og en bekjent av paret. Alle tre satt varetektsfengslet i om lag ett år.

– Vi skal søke til vi er sikker

– Vi må undersøke så dypt og grundig at når vi lukker her skal vi være sikker på at Vålnes ikke befinner seg her, sa regionlensmann Andreas Nilsen til NRK da de startet gravingen i november i fjor.

– Vi hadde fått tips av uavhengige kilder som var av en slik karakter at politiet var tvunget til å lete etter den savnede under gjestestuen, sier Nilsen torsdag etter det ble kjent at søket avsluttes.

Her bodde Per Vålnes

Per Vålnes og hans daværende samboer bodde i dette huset i Balsfjord da han forsvant.

Foto: NRK

Etterforskningen har pågått i tre år. Fortsatt har de ikke funnet et lik, og politiet har heller ikke et åsted som kan knyttes opp mot de tre drapssiktede.

Riksadvokaten skal avgjøre om det skal reises tiltale eller ikke.