Tre personer siktet etter vill ferd fra Finland til Tromsø: – Avhørene er i gang

Ingen av de pågrepne etter biljakten fra Finland til Norge er nordmenn. To menn og en kvinne er siktet for tyveri og besittelse av narkotika.

Vodka og øl i bilen som ranere brukte fra Finland til Troms

Vodka og øl i bilen som ranere brukte fra Finland til Troms

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

Politiet pågrep to menn og en kvinne ved nitiden tirsdag morgen. De skal ha vært beruset ved pågripelsen, og det var derfor usikkert hvor vidt det ville være mulig å gjennomføre avhør i løpet av dagen. Like før klokken seks tirsdag kveld kunne Anita Hermansen, fungerende politistasjonssjef i Troms, informere NRK om at avhørene var i gang.

De pågrepne er fra Sverige og Finland. Ifølge politiet skal de tre ha begått et væpnet ran i Finland, før de kjørte i en stjålet campingvogn til Kvaløya der de skal ha begått innbrudd. I tillegg ble det funnet sprit og narkotika i forsetet på bilen.

Den videre etterforskningen vil dreie seg om de forhold som skjedde i Norge. De tre er derfor kun formelt siktet for tyveri og besittelse av narkotika, ifølge vakthavende jurist i Troms politidistrikt.

Hermansen utelukker likevel ikke at siktelsen kan bli utvidet. Hermansen sier også at politiet vil sjekke hva disse personene eventuelt har av tidligere saker og hendelser andre steder, både i Norge og i naboland.