Avfallsselskap vurderer grep etter jaktulykka i Balsfjord

Avfallsanlegget som var åsted for en jaktulykke tirsdag vil se på sikkerheten på anlegget. Et annet avfallsselskap mener heising av røde flagg kan være en løsning på anlegg det foregår jakt.

Stormoen søppelfylling i Balsfjord

VIL SE PÅ SIKKERHETEN: Stormoen søppelfylling i Balsfjord.

Foto: / NRK

Snart to døgn har gått etter den tragiske ulykka der Mads Håvard Larsen (26) ble drept under jakt etter rev på avfallsdeponiet på Stormoen i Balsfjord.

Sjokket over at kommunen har mistet en ung mann på denne måten har ikke lagt seg. Samtidig er det mange som stiller spørsmål om hvordan dette kunne skje.

Vil se på sikkerheten

Daglig leder ved Perpetuums anlegg i Balsfjord, der ulykken tirsdag skjedde, Stein Erik Nilsen sier at alle som har tilknytning til avfallsanlegget tar hendelsen tungt.

– Jeg har i dag vært i kontakt med den lokale jeger- og fiskeforeningen, vi skal møtes for å diskutere både hendelsen og om det er noen ting vi kan gjøre for å skjerpe sikkerheten i forbindelse med jakt på anlegget, sier Nilsen.

Jakta i forkant av tirsdagens ulykke i Balsfjord foregikk helt lovlig og det å drive med blant annet revejakt på avfallsanlegg er en kjent sak i jaktmiljøet, ikke minst fordi reven trekker til disse områdene på leiting etter mat.

Senja avfall

RØDE FLAGG: Senja avfall mener en mulighet for å varsle skyting på anlegg er røde flagg.

Foto: Lind Pedersen/NRK

Vurderer flagg

Hos Senja Avfall, et par kommunegrenser unna, opplever de også at folk kommer til anlegget for å jakte. Hendelsen i Balsfjord har ført til at de nå ønsker å se på sine egne rutiner, om det er noe som kan gjøres for å forhindre at ulykker kan skje med våpen, sier Administrerende direktør i Senja Avfall Tor-Helge Sørensen:

– Jeg er selv skytter, og når vi er på skytebanen så heiser vi et flagg for å varsle om skyting. Kanskje dette kan være et alternativ også på avfallsanlegg, i alle fall så vil vi helt klart se på hendelsen i Balsfjord og vurdere om vi kan gjøre noe for å ivareta sikkerheten til alle som ferdes her hos oss.

Trodde han skjøt rev

Ifølge siktedes forsvarer, Svein Kristian Wikstrøm har hans klient forklart at han trodde han skjøt mot en rev.

– Han var på jakt etter rev, og hadde funnet en posisjon og avfyrte et skudd mot en rev. Så forflyttet han seg, og var av oppfatning av at det var det samme dyret han observerte på nytt og avfyrte derfor et til skudd. Det var det fatale andre skuddet som forårsaket døden til Larsen, sier Wikstrøm til NRK.