NRK Meny
Normal

AUF krever stortingsplass

Fylkeslaget i Finnmark med nominasjonskrav til moderpartiet. – Ungdoms politiske engasjement har økt etter 22. juli, sier fylkeslederen.

Tuva Svendsen

Fylkesleder Tuva Svendsen i AUF i Finnmark savner et ungdommelig perspektiv på finnmarksbenken på Stortinget.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

– Vi har også en stemme, og vi er såpass mange medlemmer at vi fortjener en av plassene, sier fylkesleder Tuva Svendsen i AUF i Finnmark til NRK.

Hun mener ungdom har vist at de også kan bekle verv i landets øverste folkevalgte forsamling.

– AUF-erne er sterke kandidater med mye politisk erfaring, selv om de er unge. Norge trenger ungdom som kjemper for mangfold og rettferdighet, sier Svendsen.

22. juli-generasjonen

Ungdomspolitikeren viser til at stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Gunn Karin Gjul, forrige uke annonserte at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget for å gjøre plass til ungdom og 22. juli-generasjonen.

– Ungdoms politiske engasjement har økt etter 22. juli. Vi har mange dyktige ungdom i partiet, og vi mener dette også må gjenspeiles i hvem som representerer Ap på Stortinget, sier Svendsen.

Ungdommelig perspektiv

17-åringen understreker at det ikke er misnøye med dagens stortingsrepresentanter som er bakgrunnen for kravene.

– Men vi savner noen med et litt mer ungdommelig perspektiv. Det gjelder både i nordområdepolitikken og i miljøsaker. I tillegg ønsker vi oss en representant som det blir lettere for oss å jobbe opp mot.

Flere kandidater

Foreløpig har ikke fylkeslaget bestemt seg for hvem de ønsker å kjempe for.

– Vi har ikke bestemt oss for et navn, men vi har mange aktuelle kandidater, fastslår Svendsen.

Veien videre blir å overbevise moderpartiet om at ungdom må opp og frem høsten 2013.

– Nå skal vi bli ferdig med prosessen internt, og så må vi jobbe godt opp mot partiet. Vi må være tydelige og stå på kravene, sier Svendsen.