Åtte nye uker i varetekt etter knivstikking

Politiet har fått medhold i åtte uker ytterligere varetekt for den tyrkiske mannen som knivstakk en kvinne på Stangnes i Harstad i desember.

Boligblokk på Stangnes i Harstad

Knivstikkingen skjedde i bydelen Stangnes i Harstad.

Foto: Nils Mehren / NRK

Det var tirsdag fengslingsmøte i Trondenes tingrett i saken der en mann fra Tyrkia er siktet for å ha knivstukket en kvinne på Stangnes i Harstad.

Knivstikkingen skjedde i desember, og kvinnen ble påført alvorlige stikkskader.

I fengslingsmøtet ba politiet om at mannen må varetektsfengsles i ytterligere åtte uker, i frykt for at siktede skal forlate landet før saken kommer opp i retten.

Tingretten ga politiet medhold i påstanden, og dermed blir det nye åtte uker i varetekt for mannen.

Erkjente hendelsen

Om hendelsesforløpet forklarte mannen via tolk at kvelden startet som en samtale, der situasjonen utartet og han ble sint. Han beskriver at han «gikk i svart», og at han ikke husker helt hva som skjedde. Likevel husker han at han viftet med noe som kunne være en frukt- eller matkniv.

Han fortalte i fengslingsmøtet at han ikke oppdaget at fornærmede blødde før hun var utenfor leiligheten, og han så blodspor i snøen. Han erkjente dermed de faktiske forholdene rundt hendelsen ved å ha påført kvinnen skade med kniv.

Mannens forsvarer, Tom Ovesen, ba om at den siktede ble løslatt, eventuelt at han ikke må sitte mer enn hovedregelen på fire uker i varetekt.

Kjennelse tirsdag ettermiddag

Det var 7. desember at kvinnen i 30-årene ble funnet utenfor en boligblokk på Stangnes i Harstad, med alvorlige stikkskader.

Kort tid etterpå pågrep politiet en mann i slutten av 30-årene. Mannen ble varetektsfengslet i fire uker.