Aspaker får refs fra Sp: – Bør tenke seg om

Elisabeth Vik Aspaker bør ikke angripe andre politikere like før hun overtar som fylkesmann i Troms, mener parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad.

Aspaker

Elisabeth Vik Aspaker får refs for at hun kaster seg inn i den politiske debatten når hun snart skal tre inn i rollen sm fylkesmann.

Foto: Petter Strøm / NRK

Vik Aspaker har på Facebook kritisert Senterpartiets førstekandidat i Troms, Sandra Borch som vil flytte Fiskeridirektoratet fra Bergen til Tromsø. Det burde ikke Aspaker ha angrepet Borch for, mener Borchs partifelle Marit Arnstad.

– Når du snart skal tiltre en fylkesmannsstilling og skal bli statens embetsmann i Troms, og i prinsippet skal likebehandle alle politiske parti, bør en tenke seg om før en går ut og retter spesifikk kritikk mot et annet parti og en annen kandidat, sier Arnstad.

Elisabeth Aspaker

Først kritiserte Elisabeth Vik Aspaker (H) Sandra Borch (Sp). Så refset Marit Arnstad (Sp) Vik Aspaker, som svarer Arnstad.

Foto: Faksimile

– Ikke forbud

Det er et utspill Vik Aspaker har delt fra tidligere fiskeriminister Svein Ludvigsen som går rett på Senterpartiets 1.-kandidat i Troms.

– Det er ikke et forbud mot å ytre seg, men skal du bli fylkesmann bør Vik Aspaker tenke litt over sin egen rolle i valgkampen.

Elisabeth Vik Aspaker overtar som fylkesmann i Troms 1. november. Hun aviser kritikken fra Marit Arnstad i Senterpartiet, som mener Vik Aspaker ikke bør uttale seg om politikk like før hun overtar som fylkesmann i Troms.

Blir fylkesmann i november

Aspaker sier hun er parlamentariker til over valget og har like stor rett som andre til å ytre seg om politikk i valgkampen.

– Jeg har ikke tenkt å slutte med det, sier Vik Aspaker, og legger til:

– Jeg tenker at det er fordi det butter litt imot Senterpartiet i valgkampen at Arnstad kommer med sine utsagn. Ser det er knyttet til Sandra Borch som rir to hester og vil flytte Fiskeridirektoratet fra Bergen til Tromsø. Den nedrakkingen som Senterpartiet gjør mot distriktene går godt, som gjør at Marit Arnstad vil pålegge meg munnkurv, men det akter jeg ikke å etterleve, sier Vik Aspaker.

– Det finnes ingen regler for hva en kan si om politikk like før en overtar som fylkesmann. Og det handler ikke om munnkurv, her handler det om godt skjønn, svarer Marit Arnstad.