Stenger festival etter tragisk ulykke

Mannen som i natt ble meldt omkommet var en av artistene som i kveld skulle spille på festivalen Artijuli på Kråkeslottet. Festivalen er nå stengt på ubestemt tid, og det vurderes hvorvidt resten av festivalen skal arrangeres.

Stengt

Festivalen stenges i to uker. Miljøet rundt er sterkt preget av den tragiske ulykken.

Foto: Håvard Holme / NRK

Et stort skilt er satt opp utenfor innkjørselen til Kråkeslottet på Senja, Stengt pga dødsulykke lyder beskjeden. Mannen som omkom skulle egentlig ha spilt konsert i den lille butikken i Kråkeslottet i kveld.

Mannen, som var 31 år og fra Belgia, ble klokken halv syv lørdag morgen meldt omkommet.

Operasjonsleder i Troms Politidistrikt Roy Tore Meyer forteller at de pårørende er blitt varslet, og at de er i dialog med politiet.

Kråkeslottet

Artijuli-festivalen varer ut hele juli måned. Nå er det uvisst hva som skjer videre.

Foto: Håvard Holme
Seaking

Seaking-helikopteret fant til slutt mannen.

Foto: Håvard Holme

Usikkert om festivalen skal fortsette

Miljøet på Kråkeslottet er sterkt preget av fallulykken som fredag førte til dødsfall for en av artistene på festivalen Artijuli.

Artisten var rekruttert inn gjennom venner med tilhørighet til Kråkeslottet-miljøet, og skulle spille sammen med lokale musikere. Han skulle spille to konserter på festivalen, og han var en sentral del av musikkmiljøet i den belgiske byen Gent.

Festivalsjef Georg Blichfeldt forteller til NRK at det nå er vedtatt at Artijuli tar pause på ubestemt tid. Hva som skjer videre med festivalen er usikkert, og det overveies hvorvidt resten av festivalen skal arrangeres.

Etterlater seg kone og datter

–Siste helgen i juli vil det arrangeres minnekonsert stappfull med musikk til ære for og minne om den avdøde. Alle inntekter vil da gå til belgierens kone og lille datter, sier festivalsjef Georg Blichfeldt.

Belgieren skal ha lagt ut på tur halv fem fredag ettermiddag, og da han ble meldt savnet gikk det med to timers leting i området før han ble funnet. Politiet vet ikke noe om årsaken til at mannen har falt.

– Han skal ha gått seg en tur, og gått på et sted der svært få ville prøvd å ta seg frem, melder NRK's reporter på stedet, som egentlig skulle dekke konserten i kveld.