NRK Meny
Normal

Årets miss av Årst

– Blir å sove dårlig i natt, sier spissveteranen.

Ole Martin Årst

Ole Martin Årst forklarer kjempemissen til media etter kampen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Med 10 minutter igjen å spille på Marienlyst – på stillingen 2–0 til Strømsgodset – kunne Ole Martin Årst skutt Tromsø inn i kampen.

37-åringen kom alene med keeper, passerte Godsets sisteskanse og skulle bare satte ballen forbi en motspiller og inn i det tomme målet. Men så skjøt utrolig nok mannen som har scoret 98 mål i norsk toppserie utenfor fra 10–12 meter.

Årst-missen

Strømsgodsetkeeper Adam Larsen Kwarasey blir lurt Tromsøspiller Ole Martin Årst i onsdagens kamp i eliteserien 2012. Årst klarte å sette ballen utenfor mål.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Fryktelig irriterende. Jeg kommer nok til å sove dårlig i natt. Men sånn er fotballen. Jeg har bommet før og kommer sikkert til å bomme igjen, sa en tapper Årst i pressesonen etter kampen.

Kunne blitt spennende

Og det som irriterte Årst mest var selvsagt at TIL fort kunne fått med seg poeng fra Drammen hvis han hadde scoret på kjempesjansen i det 81. minutt.

– Vi begynte å skape litt i den perioden. Og hadde jeg satt den sjansen ville vi definitivt vært med i kampen igjen. De ville nok følt seg ganske stresset om vi hadde redusert til 1-2, sier Ole Martin Årst.

– Jeg får bare riste av meg dette og se framover, sier Årst, som ikke har spilt fra start for TIL siden serieåpningen.

Tidlig mål imot

TIL kom bakpå etter bare ett minutt i Drammen da keeper Benny Lekstrøm misset i feltet på en corner.

Etter dunket Øyvind Storflor inn 2–0 på et frispark, som kanskje Lekstrøm burde stoppet.

– Jeg vil ikke si noe om keeperarbeidet på de to målene før jeg har sett de på video, sier trener Per-Mathias Høgmo – skuffet over det Gutan leverte i Drammen.

– Vi kom liksom aldri inn i kampen etter den dårlige starten, sier Høgmo, som virket fortvilet på benken da Årst misset sin kjempesjanse. Det er slikt som skjer i fotball, sier Per-Mathias Høgmo.

PS! Høgmo var ikke fornøyd med dommerens avgjørelse da Kara fikk sesongens tredeje gule kort i 2. omgang – for filming på egen banehalvdel! Kara må stå over søndagens hjemmekamp mot Viking.