NRK Meny
Normal

Arctic race opp i eliteklassen

Sykkelrittet Arctic Race er oppgradert av det internasjonale sykkelforbundet, UCI. Det betyr at rittet har fått sin plass blant verdens største ritt.

Kristoff knuser konkurrentene

Aleksander Kristoff i tet under årets Arctic Race of Norway.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Dette skjer etter at rittet kun har vært arrangert to ganger. Førstegang i fjor i Lofoten og Vesterålen, mens det i sommer gikk i Finnmark og Troms.

Takknemlig

– Nord-Norge og norsk sykkelsport er veldig takknemlige for denne avgjørelsen. Oppgraderingen inspirerer oss til å utvikle arrangementet enda mer og det vil ha en god effekt for hele Norges land. sier Knut-Eirik Dybdal som er direktør i Arctic Race of Norway.

Knut-Eirik Dybdal jubler på Nordkapp

Direktør Knut-Eirik Dybdal på Nordkapp der mållinja får årets første etappe var.

Foto: Jan Harald Tomassen

Claude Rach, som er , rittdirektør i Arctic Race of Norway fra Amaury Sport Organisation (ASO sier at oppgraderingen viser at rittets potensiale er blitt anerkjent.

– Dette rittet har en sterk identitet som gjør at det skiller seg ut blant verdens profesjonelle sykkelritt. Dessuten føler alle samarbeidspartnere seg som den del av rittet og vi har et felles mål om å etablere ARN som et unikt arrangement i Norge og vel plassert på den internasjonale sykkelkalenderen, sier han.

Neste års ritt går 13.-16. august. Endelig etappe er ikke klarlagt, men etter at årets ritt var ferdig antydet arrangørene at det neste år vil gå av stabelen lenger sør i landsdelen.