Arctic Race er i gang: – Folkefest uten like

For femte gang er det arktiske sykkelrittet i gang, og i år som i fjor følger det med en god dose folkefest.

Rittet startet på Evenes i Ibestad kommune torsdag.

Arctic Race of Norway har «kommet hjem» og det gikk ikke upåaktet hen.

21 lag er nå i gang med den 5. utgaven av Arctic Race of Norway. Startskuddet gikk av på Engenes i Ibestad kommune.

Jagerfly, hoppeslott, fargerike kostymer og syklister som suser forbi i stor fart, var noe av det de oppmøtte fikk oppleve under torsdagens rittstart.

En av de var Liv Tone Lind.

– Dette er helt rått! Enkelt og greit en folkefest uten like, sier hun entusiastisk.

Verdens beste syklister til havgapet

Samferdselsminister, Ketil Solvik-Olsen, sto for åpningen av rittet som han beskriver som et viktig arrangement for sykkelmiljøet i Norge.

– Jeg er imponert over at de har fått noen av verdens beste syklister til å komme ut til havgapet. Det er tøffe folk som har stått på for å få dette til, og det viser at ingenting er umulig. Noen ganger må man jobbe litt mer for det, og her har de absolutt gjort det, sier Olsen til NRK.

Hele Nord-Norge, og lille Andørja

For fem år siden var det få som trodde at det Nord-Norske sykkelrittet som hadde utspring fra det lokale rittet «Tour de Andørja», skulle vokse til å bli et stort internasjonalt arrangement.

Kirsti Dybdal, som er søsteren til «sykkelrittets far», Knut-Eirik Dybdal, er imponert over broren som realiserte Arctic Race.

– Man har dette litt i hjertet. De har skapt et fantastisk sykkelritt som profilerer hele Nord-Norge og lille Engenes på Andørja, sier Dybdal.

Syklistene skal fra torsdag sykle i retning mot Narvik, og deretter tråkke seg videre til finalen i Tromsø sentrum på søndag.