NRK Meny
Normal

Dette kan du se langs Arctic Race-løypa

120 syklister fra hele verden startet i dag fra Hammerfest på den 204 kilometer lange etappen mot Nordkapp.

Arctic Race of Norway startet i Hammerfest i dag, og folk i Vest-Finnmark er i feststemning på den første dagen av sykkelrittet.

I Honningsvåg var det folkefest da barna startet festen med et mini-ritt.

– Det er med glede jeg tar imot de små syklistene, forteller prosjektleder for Arctic Race i Nordkapp, Mariell Frantzen.

Blant publikum er det mange blide fjes å se. En av dem som har pyntet seg litt ekstra er Fridtjof Nordnes.

Arctic devil
Foto: Hilde Wøhni Joakimsen/NRK

– Jeg har en for anledningen en hulter til bulter grønn og iøyenefallende sveis. Jeg er rett og slett en djevel på håret, forteller han.

Årsaken til at både Nordnes og sveisen befinner seg i Honningsvåg i dag, har bakgrunn i fjorårets utgave av sykkelrittet, som gikk mellom Bodø og Harstad.

– Jeg ble kontaktet av sykkelklubben hjemme i Lødingen som spurte om jeg ikke kunne bidra med noe sprell, forteller Nordnes, som selv hadde fulgt med på Tour de France.

– Der hadde jeg lagt merke til en djevellignende figur som jeg lot meg inspirere av, humrer Nordnes.

Nå planlegger han å ta turen til både Skarsvåg og Nordkapp som «The Arctic devil».

– Noen kjenner meg også igjen fra i fjor, forteller Nordnes. Jeg kaster glans over sykkelløpet med godt humør, forteller Fridtjof Nordnes fra Lødingen.

Og det kan syklistene komme til å sette pris på, for på Nordkapplatået vil de mest sannsynlig bli møtt av lave tåkeskyer.

En av de som har syklet de bratte bakkene opp mot platået er Trude Rønqvist. Se den vindfulle rapporten fra Nordkapp her:

Reporter Jan Harald Tomassen rapporterer fra målområdetpå Nordkapplatået under Arctic Race of Norway.