NRK Meny
Normal

Åpner for Kara-salg

TIL har allerede fått henvendelser på 20-åringen.

Arsenal fulgte Kara Mbodji

Kara M'bodji har imponert mange denne sesongen, også utenlandske storklubber. Her i aksjon mot Aalesund på Alfheim.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

Tromsø IL er åpen for å selge midtbanespilleren klubben hentet fra Diambars-akademiet i Senegal i vinter. Kara M'bodji (20) har imponert i sin første sesong som profesjonell fotballspiller. Og markert seg som en av de beste midtbanespillerne i eliteserien.

Og allerede har flere utenlandske klubber meldt sin interesse for Kara, som han kalles i Tromsø.

– Det har vært forespørsler om Kara er tilgjengelig. Det har vært konkrete klubber som har sjekket dette, sier sportsdirektør i TIL, Morten Kræmer, til NRK.

Og fortsetter:

– Hvis det kommer et skriftlig bud, så må TIL selvfølgelig vurdere det. Vi ønsker å være en klubb som også kan legge til rette for salg – hvis timingen er riktig.

Følges av Premier League-klubber

Sist sesongs seriemester i Polen, Lech Poznan, hadde folk på Alfheim i 3-1-seieren mot Odd Grenland 22. august. Og er en av klubbene som har kontaktet TIL om Kara.

Vel så interessant er det at både Arsenal og Everton følger Tromsøs afrikanske midtbanespiller, som nå rendyrkes i en defensiv midtbanerolle. Begge klubbene skal ha hatt speidere i Haugesund sist lørdag i den NRK-sendte 0-0-kampen.

– Vi ønsker å ha et godt lag ut 2010, sier Morten Kræmer.

– Men Kara er vel en type spiller som fort kan bli solgt?

– Ja, vi ser jo ikke bort i fra at det sjøl når han har tatt så store steg det halve året han har vært i Tromsø. Kara har tatt eliteserien på kort tid og er en spiller som preger kamper hver eneste runde. Så det er ikke unaturlig å tenke at han forlater TIL før kontrakten går ut, sier Kræmer.

Trives i Tromsø

Kara sjøl tar interessen fra klubber ute i Europa med stor ro.

– Tromsø er best for meg nå. Jeg tenker kun på Tromsø, sier Kara, som i tillegg til å utvikle seg som fotballspiller hver dag også lærer seg både norsk og engelsk i ishavsbyen.

Han trives sammen med kompisene Saliou Ciss og Mignane Diouf, som begge er på lån ut sesongen. Også disse to har bakgrunn fra Diambars-akademiet i Senegal.

Ifølge sportsdirektør Morten Kræmer er det ingen ting som tyder på at TIL vil selge verken Kara eller noen andre spillere før dette overgangsvinduet stenger natt til onsdag.

HVA SYNES DU? BØR TIL SELGE KARA?