NRK Meny
Normal

Åpner for Arctic race-etappe og ny flyrute til Murmansk

En gjeng politikere fra Troms har reist til Murmansk for å få til samarbeid på flere felt. Det kan gi nye muligheter innen for eksempel kultur, sport og reiseliv.

Arctic Race

Arctic race of Norway har foreløpig gått av stabelen i Nord-Norge. Kanskje vi får en etappe i Russland i 2017.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Tromsø og Murmansk er viktige byer i Arktis og vårt regionale samarbeid er viktig for oss som bor i den befolkede delen av Arktis. Dette er noe begge regionene vil legge vekt på i tiden fremover, sier fylkesrådsleder fra Troms, Cecilie Myrseth i en pressemelding.

Sammen med en delegasjon fra Troms har hun vært i Murmansk for å jobbe frem en samarbeidsavtale mellom Troms fylkeskommune og Murmansk Oblast.

Her er noen av punktene de har blitt enige om:

1. Flyrute mellom Arkhangelsk – Murmansk og Tromsø

Denne ruta var operativ frem til 2014. Partene vil nå jobbe for å reetablere den.

2. Murmansk-etappe i Arctic race of Norway

Sykkelrittet har blitt en stor suksess i Nord-Norge, og har vist frem landsdelen på sitt beste siden starten i 2013. Lenge har arrangørene jobbet for å kunne få en etappe i Russland. Nå ønsker også politikerne i Troms og Murmansk å jobbe for en slik etappe.

3. Samarbeid mellom flere festivaler

Politikerne ønsker å få på plass et samarbeid for film og TV-festivalen Northern Character i Murmansk og Tromsø Internasjonale Filmfestival i Tromsø. I tillegg ønsker de å styrke urfolkssamarbeidet. Dette skal skje blant annet ved å legge til rette for et tett og godt samarbeid mellom Barents Urfolkskontor i Murmansk, urfolksorganisasjoner i Troms, og Riddu Riddu-festivalen.