NRK Meny
Normal

Anmeldt for politivold

En politimann i Tromsø etterforskes for flere tilfeller av politivold, men suspenderes ikke.

Illustrasjonsfoto
Foto: Eeg, Jon / Scanpix

34-åringen jobber ved Tromsø politistasjon og er anmeldt for til sammen fire tilfeller av vold. Etter det NRK vet skal det dreie seg om både vold i forbindelse med pågripelser, og vold mot en varetektsarrestant på cella.

I et tilfelle er mannen anmeldt for å ha sendt politihunden på en mann. Han måtte behandles for bittskader etterpå. Til sammen tre personer mener de har blitt utsatt for vold fra politimannen.

 

Truls Fyhn

Politimester Truls Fyhn sier at politibetjenten ikke vil bli suspendert

Foto: SKJALG FJELLHEIM / Scanpix

Ikke suspendert

Politimester Truls Fyhn sier at politibetjenten ikke vil bli suspendert.

- Jeg har lest sakens dokumenter og studert innholdet og er kommet til at det ikke er grunnlag for suspensjon, og han vil fortsette i tjeneste.

Fyhn sier at saken idag blir sendt til Sefo, politiets særskilte etterforskningsorgan.

Fyhn sier de blant annet har innhenta overvåkingsopptak fra varetektscella for å få svar på den ene påstanden om vold på cella.

 

Uheldig for politiets omdømme

- Hver gang det kommer en sak av denne type, og det er ikke ofte, så er det uheldig for oss. Det skaper et inntrykk av oss som kan bli misoppfatta og som er uheldig, sier politimester Truls Fyhn.

 

Også anmeldt tidligere

Fyhn bekrefter at mannen også tidligere er anmeldt for grov uforstand i forbindelse med politigjerningen.

Politimannen er den samme som er involvert i en pågående rettssak i Tromsø om pågripelsen av Tord Nygren i mars i fjor. Nygren anmeldte den nevnte politimannen, men ble selv anmeldt for vold mot politiet. Nygren ble frikjent i Tingsretten, men politiet anket til Lagmannsretten.