NRK Meny
Normal

Nå anmelder byrådslederen dette

Byrådslederen i Tromsø anmelder kjøringa med bil i lysløypa.

Bil i lysløype

Ole Vegar Andreassen møtte på denne bilen i ei av lysløypene i Tromsø tirsdag.

Foto: Odd Vegar Andreassen

Byrådslederen i Tromsø anmelder kjøringa med bil i lysløypa.

– Dette ser vi svært alvorlig på, og jeg har bestemt meg for å anmelde denne tildragelsen, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) i Tromsø til Nordlys.

Tromsømannen Ole Vegar Andreassen ble både overrasket og noe irritert da han under en tur i lysløypa tirsdag sammen med kona og hunden, møtte et ungt par i en stor bil av merke Lexus, midt i lysløypa.

– Vi er nødt til å ta affære når slike ulovligheter oppstår, sier Hilmarsen.

Kjæresten hadde falt på ski

Øyvind Hilmarsen

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen misliker kjøringa med bil i lysløya.

Foto: Trygve Hongset

Det viste seg at bilen var en demobil fra bilforhandleren Harila.

– Kødder du, det er demobilen vår! Det er den bilen vi bruker å låne ut til kunder som er interessert i å kjøpe bil. Det er første gang jeg er med på noe slikt. Du kan trygt si jeg har noen spørsmål til ham når bilen leveres, sier Trond Johansen, salgssjef hos Harila til nordlys.no som først skrev om saken.

Da NRK kontaktet salgssjefen, hadde han fått forklaringa fra sin potensielle bilkunde.

– Han skulle hente kjæresten som hadde falt på ski og vrikket foten. Siden løypa var så smal, kunne han ikke snu på ulykkesstedet, men måtte kjøre hele løypa rundt. Han fikk henne til legevakta og alt gikk bra med henne, sier Johansen til NRK.

Bilfirmaet kommer ikke til å forfølge saken.


Driftssjef i Bydrift i Tromsø kommune, Hugo Andreassen, sier de fra tid til annen ser spor etter biler som har kjørt i lysløypene i byen. Men de færreste kjører så langt som denne bilen gjorde, sier Andreassen til Nordlys.