NRK Meny
Normal

– Russen angrer på det de har gjort

Ved Sjøvegan videregående skole i Troms endte russefeiringa med politianmeldelse.

Sjøvegan-russ mistenkt for bortføring

Russepresident Maia Gartland Hoff og rektor Bjarne Indseth ved Sjøvegan videregående skole, der to elever ble bortført og truet i forrige uke.

12 avgangselever er mistenkt for å ha bundet og bortført to medelever. I hele dag har politiet avhørt de involverte.

Det var sist torsdag at to elever ble bortført fra kantina på Sjøvegan videregående skole. Tirsdag førte dette til politianmeldelse og avhør.

– De er tatt mer eller mindre mot sin vilje fra kantina på skolen, og stripsa fast ei mil utafor skolen. Det er det vi ser alvorlig på, sier lensmann i Salangen Hans Roar Rasmussen til NRK.

– Beklager og angrer

Russepresident Maia Gartland Hoff sier episoden er svært beklagelig, og at russestyret og resten av russen tar avstand fra handlingene. Russen som var involvert i episoden, har det ikke bra nå, sier hun.

– De har det ikke bra nå. De beklager veldig det som har skjedd, og de angrer veldig.

– Gruppepsykologi tok overhånd

Etter bortføringa ble de to fornærmede, ei jente og en gutt, bundet fast. Russen har opptrådt truende, og brukt vannpistoler fylt med eddik.

En flokkoptreden, med russeantrekk som alibi, sier rektor Bjarne Indseth ved skolen.

– Det er en form for gruppepsykologi som skjer. Siden de angrer så fort etterpå, så tror jeg det er det denne gruppedynamikken som slår inn. Etterpå tenker de «Jøss, hva er det jeg har vært med på», sier Indseth.

Hans Roar Rasmussen

Russeaksjonen som kom ut av kontroll, kan få konsekvenser for russen som var involvert sier lensmann Hans Roar Rasmussen.

Foto: Marita Bolle Andersen

– Kan få alvorlige konsekvenser

Etter dagens avhør, bekrefter lensmannen inntrykket av en russeaksjon som kom helt ut av kontroll.

– Det kan få umåtelig store konsekvenser dersom påtalemyndigheten reiser tiltale for brudd på vegtrafikkloven, frihetsberøvelse, skadeverk eller lignende. Det er så unødvendig å starte voksenlivet på en sånn måte. I verste fall kan det ramme noen av disse, sier Rasmussen.