Andersen bommet på straffespark. RBK videre i cupen

Tromsø hadde semifinalebilletten i lomma, men Rosenborg snudde den dramatiske cupkvartfinalen på Alfheim og vant 5–3 på straffer. Etter 120 minutter sto det 1–1.

Tromsø-RBK Cup

Se målet til Thomas Lehne Olsen her:

Tromsø tar ledelsen

Se målet til Christian Gytkjær her:

Christian Gytkjær utligner til 1-1 for RBK 30 sekunder på overtid.

Magnus Andersen misset for Tromsø i straffesparkkonkurransen, men samtlige Rosenborg-spillere scoret på sine forsøk. Kampen var avgjort da innbytter Mushaga Bakenga satte inn gjestenes femte straffe.

– Det er lett å være nervøs, men dette er situasjoner som jeg elsker. Da jeg gikk fram, visste jeg at jeg skulle score, sa Bakenga til NRK.

– Sist jeg spilte semifinale i cupen, røk vi mot Follo. Nå vil jeg til finalen og møte kongen, tilføyde han.

Se reaksjonene etter kamp her:

Det ble et drama i fem akter på Alfheim i dag. RBK gikk av med seieren, men TIL gjorde en fantastisk innsats! Se reaksjonene etter kampen her.

Skuffelse i TIL

Dermed har RBK fortsatt muligheten til å ta klubbens 11. cuptittel og samtidig kopiere forrige sesongs dobbelttriumf. Kampen om ligagullet har trønderne langt på vei avgjort allerede.

Tromsø må på sin side rette fokus mot nedrykkskampen i eliteserien i ukene som kommer.

– Dette var en stor skuffelse, men jeg er veldig stolt av guttene. Ser du bort fra første omgang, gjorde vi en veldig god kamp. Vi fortjente å vinne etter ordinær tid, og vi fortjente i hvert fall å vinne etter ekstraomgangene, oppsummerte Tromsø-trener Bård Flovik.

Sen utligning

Christian Gytkjær skaffet trønderne ekstraomganger med sin utligning ti 1–1 noen sekunder inn i tilleggstiden i annen ordinære omgang. Da hadde trønderne presset hardt på for en scoring.

Ufortjent var det ikke at Rosenborg gikk seirende ut av onsdagens kvartfinaleduell på Alfheim. Trønderne skapte flere gode sjanser også tidligere i kampen.

Pål André Helland fikk to gode muligheter før pause, men fikk begge avslutningsforsøkene reddet av hjemmelagets keeper Filip Loncaric.

12 minutter etter sidebyttet var Helland på farten igjen, men igjen vartet Locaric opp med en god inngripen og fikk slått skuddet utenfor stolpen. I motsatt ende av banen var hjemmelaget heller ikke ufarlig, og da RBK-keeper Adam Kwarasey ga Ulrik Yttergård Jenssen en gratissjanse etter et svakt utspill, burde det stått 2–0.

Avslutningen gikk imidlertid til side for mål.

Gytkjær anonym

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen satset offensivt mot slutten og sendte både Mushaga Bakenga og Matthías Vilhjálmsson på banen i jakten på den etterlengtede utligningen. Den var det en annen spiss som sto for.

Eliteseriens toppscorer Christian Gytkjær ble passet godt på av et for dagen solid Tromsø-forsvar, men på overtid glapp det. Dansken fikk heade nokså upresset fra god posisjon og ballen snek seg inn ved stolpen.

Dermed måtte det ekstraomganger til for å dele ut semifinalebilletten. Der kunne Tore Reginiussen avgjort kampen i Tromsøs favør da han headet ballen i egen stolpe, men RBK-veteranen slapp med skrekken.

I straffesparkkonkurransen gikk det RBKs vei. Dermed kunne Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen smile bredt over cupavansement på eget gress.