Per Willy Amundsen støtter tvitrende FpU-leder

Stortingsrepresentant Per Willy Amundsen gir sin fulle støtte til partikollega som forlot et utested i protest mot at det var for mange utlendinger der.

Metzo

Utestedet Metzo i sentrum av Harstad. Twittermelding fra Kristian Eilertsen innfelt.

Foto: NRK/Twitter

Tirsdag kveld valgte leder av Fremskrittspartiets Ungdom i Troms, Kristian Eilertsen (18), å forlate utestedet Metzo i Harstad i protest. Årsaken var at det var så mange utlendinger der.

Eilertsen skrev så følgende melding på nettsamfunnet Twitter:

«Hele asylmottaket okkuperer Metzo i Harstad når det er fotballkamp. Å føle seg som innvandrer i eget land er ikke morsomt».

– Jeg ville gjort det samme

Nå får 18-åringen full støtte fra stortingsrepresentant, partikollega og Harstad-væring Per Willy Amundsen.

– Jeg ville nok gjort nøyaktig det samme. Og det tror jeg gjelder et flertall av landets befolkning, sier Amundsen til nordlys.no.

Amundsen sier at han er bekymret over at asylmottaket i Harstad er plassert i sentrum.

Per-Willy Amundsen

– Jeg ville nok gjort nøyaktig det samme, sier Per Willy Amundsen om 18-åringen som forlot pub fordi det var for mange utlendinger der.

Foto: Kenneth Hætta

– Må tørre å være ærlig

Meldingen på Twitter fra 18-åringen har skapt sterke reaksjoner.

– Jeg vedgår at jeg var litt krass og useriøs i tweeten, og vil nyansere det litt, sier Eilertsen til nordlys.no onsdag.

Han forklarer at han mente det var for fullt på utestedet, uavhengig av nasjonalitet til gjestene, og at han bestemte seg for å se fotballkampen et annet sted med matservering.

– Realiteten er fortsatt den samme. Ni av ti personer på Metzo var ikke av norsk opprinnelse, og vi følte oss utilpass. Vi må tørre å være så ærlig, jeg ønsker ikke å tåkelegge problemet, sier han til nordlys.no.

Selvmotsigelse

Nestleder i Tromsø Unge Høyre, Erlend Bøe, mener Kristian Eilertsen her er selvmotsigende.

– Når personer med innvandrerbakgrunn går på pub for å se på fotballkamp, så gjør de nettopp det Kristian Eilertsens eget ungdomsparti og moderparti ønsker: At innvandrere skal bli integrert gjennom at de tar del i det norske samfunnet, enten det er snakk om arbeidsliv, utdanning eller fritid som er tilfelle for denne saken. Eilertsen sier også at det er problematisk for han at det foregår en gruppering, men Eilertsen gjør nøyaktig det samme når han velger å forlate utestedet, til fordel for å være med folk som «ligner» mer på han. Han grupperer seg selv. Det er nesten litt barnslig, skriver Bøe i en e-post til NRK onsdag kveld.