NRK Meny
Normal

Hans Kristian Amundsen foreslått som ny listetopp

Hans Kristian Amundsen er foreslått som ny toppkandidat for Troms Arbeiderparti.

Hans Kristian Amundsen

Hans Kristian Amundsen er i dagg Jens Stoltenbergs pressesjef.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Det er Dagens Næringsliv som har fått kjennskap til at den tidligere Nordlysredaktøren, som i dag er statssekretær og jobber som statsministerens pressesjef, allerede er spilt inn som ny topplistekandidat for Troms Ap.

Nominasjonsprosessen for Arbeiderpartiet i Troms har blitt utsatt etter at Roger Ingebrigtsen i forrige uke gikk ut og innrømmet et seksuelt forhold til en da 17 år gammel jente i AUF i 2004.

Som følge av innrømmelsene trakk han seg både fra jobben som statssekretær, og fra sin plass på stortingslista til Troms Ap.

Ingebrigtsen konkurrerte om førsteplass med Martin Henriksen.

Henriksen sier at han fremdeles ønsker å kjempe for førsteplassen på lista, til tross for at det var hans samboer Tonje Brenna som først varslet partiet om saken.

Også den 25-år gamle kvinnen som varslet om sitt forhold til Ingebrigtsen har trukket seg fra sin plass på lista, og fylkespartiet må dermed fylle to plasser på lista før nominasjonsmøtet.

– Dette er ikke en aktuell problemstilling, Jeg har ingen ambisjon om å bli stortingsrepresentant, sier Hans Kristian Amundsen selv til NRK.

Partiet har fått fram til 10. januar for å foreslå nye navn til lista.

Leder for nominasjonskomiteen, Roald Linaker sier at han ikke ønsker å spekulere i Amundsen sine sjanser til å få en topplass på lista.

Han holder fast på Henriksen som førstemann på lista.

– Jeg ser ikke noe som rokker ved Martins posisjon. Det er veldig uheldig hvis andre kan bli rammet av denne saken, sier Linaker til Dagens Næringsliv.