NRK Meny
Normal

Alta IF ber om 7 millioner fra kommunen til å betjene gjelda

– Vi kan konkludere med at vi ikke burde satset på toppidrettsfotball, sier lederen i Alta IF.

Alta IF

Idrettslaget Alta IF vil søke lån fra Alta kommune for å dekke inn gjelden på 7 millioner kroner. Konsekvensene av den økonomiske situasjonen er at satsingen på fotball vil bli svakere, sier leder Karl Ivar Kristensen.

Idrettslaget Alta IF søker nå økonomisk hjelp hos Alta kommune for å betjene gjelda si, og skal presentere situasjonen for formannskapet onsdag.

– Vi har landet på en løsning der vi vil henvende oss til Alta kommune og be om et lån på 7 millioner kroner. Vi har en betydelig mengde eiendommer i Aronnes-området som vi vil tilby i pant, både for å betjene kortsiktig gjeld, og løse inn langsiktig gjeld, sier leder i Alta IF, Karl Ivar Kristensen.

– Hva haster mest nå for å rette opp situasjonen til Alta IF?

– Vi har jo pådratt oss en betydelig leverandørgjeld, og mange av de leverandørene er våre samarbeidspartnere. Dermed er det klart at vi må finne en løsning for å kunne gå videre, ellers vil det ramme videre drift, sier Kristensen.

Toppidrettsfotballen rammes hardest

Det er ifølge Kristensen fotballen som toppidrettssatsing, som vil merke den økonomiske situasjonen i Alta IF mest framover.

– Satsingen på Adeccoligaen de siste fem årene, pluss satsingen på damefotballen i 1. divisjon har kostet mer enn det smaker. Som en konklusjon kan vi vel si at vi burde ikke gått på den satsinga, for vi har ikke en økonomisk base i Finnmark til å spille på et så høyt nivå, sier Kristensen.

– Tror ikke summen er så høy som ryktene sier

Laila Davidsen

Ordfører i Alta, Laila Davidsen, sier kommunen ikke har mange millioner å støtte idrettslaget med.

Foto: Knut Åserud/Finnmark fylkeskommune

Ordfører i Alta, Laila Davidsen (H) sier kommunen ikke har tatt stilling til saken før nå, men at de ikke har mange millioner å støtte idrettslaget med.

– Alta kommune er ikke i den situasjonen at vi kan gå inn med et millionbeløp når idrettslaget trenger det. Jeg tror vel heller ikke blir nødvendig at kommunen skal være den parten som stiller opp med beløpet. Jeg har tro på at summen ikke er så høy som ryktene vil ha det til, og at idrettslaget selv ser for seg alternative løsninger, sier Davidsen.