NRK Meny
Normal

Aker kutter stort i Tromsø

I dag kom beskjeden om at Aker Solutions går fra fire kontorer i MMO-markedet, til ett kontor. Dermed legges kontoret i Tromsø ned.

Aker Solutions

Aker Solutions' vedlikeholdsavdeling, MMO-avdelingen, i Tromsø legges ned.

Foto: Aker Solutions

– MMO-kontoret vårt i Tromsø blir lagt ned. Noen ansatte vil likevel beholde jobben, som en del av vår videre arktiske satsing, skriver de i en pressemelding.

MMO-markedet er forretningsområdet for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner. Allerede i mars i fjor var det klart at flere på Tromsø-kontoret mister jobben sin.

– I Tromsø vil om lag 60 personer kunne bli berørt av kapasitetsjusteringen, sier pressekontakt Stina Kildedal-Johannessen til NRK.

De ansatte i MMO-avdelingen som beholder jobben, vil bli flyttet til ingeniørteamet eller til det såkalte Front End Spectrum-teamet.

– Vi forventer at MMO-markedet i Norge vil fortsette å være utfordrende, også i 2016, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Som alle vet så har vi nå et svært krevende og uforutsigbart oljeservicemarked, særlig innenfor vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner. Vi ser at det er fallende investeringer på norsk sokkel og færre oppdrag fra oljeselskapene. Vi har nå sett at på grunn av manglende arbeid er vi nødt til å justere vår kapasitet, sier Bunny Nooryani, kommunikasjonsdirektør i Aker Solutions til NRK.

Selskapets nedjustering av kapasiteten kan berøre inntil 900 stillinger.

Da selskapet etablerte kontoret sitt i Tromsø i 2011, mente de det var mulig å bygge opp et kontor med mellom 200 og 300 ansatte i byen.

MMO-avdelingen i Sandnessjøen vil bli midlertidig nedlagt i rundt tre år. Også kontorene i Trondheim, Stavanger, Kristiansund og Bergen vil bli rammet.

NRK har foreløpig ikke fått bekreftet nøyaktig hvor mange personer som mister jobbene sine, eller hvordan satsingen til Aker Solutions blir videre i byen.