Normal

Agnete klar for ny scene

Den allsidige Nesseby-jenta Agnete Johnsen inntar nå scenen på Hålogaland Teater.

Agnete Johnsen

Agnete Johnsen fra Nesseby er får sin teaterdebut på nyåret.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Johnsen ble landskjent da hun og bandet The BlackSheeps vant MGP junior i 2008. Nå møter hun en ny utfordring i hovedrollen som Dory i oppsetningen «Trollmannen fra Oz» på Hålogaland Teater.

Første teaterrolle

– Det er jo ekstra gøy at det nettopp er «Trollmannen fra Oz» jeg skal ha min teaterdebut i. Jeg har sett filmen helt siden jeg var liten og har nært forhold til den. Det er jo en artig historie, sier Agnete.

Selv om hun er ny som skuespiller, mangler ikke Nesseby-jenta sceneerfaring. I tillegg til seieren i MGP-junior, har Johnsen også deltatt i den ordinære Melodi Grand Prix-finalen, i NRK-programmet «Stjernekamp» og nå konkurrerer hun i TV2s «Skal vi danse».

Premiere etter nyttår

Prøvene begynner rett over nyttår og 26. februar er det stor premiere på Scene Vest på Hålogaland Teater.

I tillegg til Agnete Johansen har Hålogaland Teater fått med seg en rekke kjente norske musikkprofiler til produksjonen. Hans Magnus «Snah» Ryan, mest kjent som gitarist i Motorpsycho, har skrevet musikken til forstillingen. Til musikken bidrar også Anneli Drecker.

Regien til Hålogaland Teaters forestilling er det Jon Tombre som tar hånd om, og det visuelle bildet er det scenograf og installasjonskunstner Lawrence Malstaf som står for.