NRK Meny
Normal

Advarer mot mye snø og sterk vind i helga

Det ligger noen polare lavtrykk utenfor kysten av Troms. Disse kan føre til vanskelige forhold, med svært sterk vind i helga.

Mann måker snø

Etter en snøfri og mild periode er vinteren tilbake i Troms. I alle fall i helga.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Et uvanlig snøfattig fylke, i alle fall for februar og være, våknet fredag opp til hvitkledde gater. Og mer skal det bli.

– Folk må finne frem snøskuffa til helga, for det blir vinterlige forhold, sier statsmeteorolog Geir Bøyum.

Allerede i går varslet meteorologene om noen polare lavtrykk som truer Troms. Disse lavtrykkene kan utvikle seg mye i løpet av for eksempel 18 timer, som er mye raskere en vanlige lavtrykk. Dette gjør dem vanskelige å forutsi, og det er alltid vanskelig å si noe om hvor og hvordan de blir å treffe.

Ifølge Bøyum ligger disse lavtrykkene nå utenfor kysten litt sør i fylket.

– Foreløpig viser bildene at det er Sør-Troms og nordlige deler av Nordland som vil merke det mest, men også ytre strøk i Nord-Troms ser ut til å få smake på lavtrykkene. Vinden kan øke veldig fort, og det kan blåse opp mot liten storm i løpet av fredagskvelden. Det vil nok bli perioder med ganske tett snø, forteller Bøyum.

Derfor har de sendt ut OBS-varsel hvor de advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Lørdag ser det ikke ut til at vi vil få besøk av noen polare lavtrykk, men de er lunefulle, så Bøyum kan ikke avvise det helt.

– Det er fortsatt mulighet for flere polare lavtrykk utover helga. Uansett ser det ut til at vi får en del snøbyger og vinterlig vær, med temperaturer på minussiden, forteller han.

Svalbard ser ut til å unngå de polare lavtrykkene. Her blir det temperaturer rundt -12, opphold med fare for litt snø.

Uansett hvordan været blir hos deg i helga: Send oss dine bilder ved å merke dem med #nrktroms på Instagram. Så kan vi vise dem videre til vårt publikum:

Laster innhold, vennligst vent..