Advarer mot glatte veier

Meterologene varsler storm tirsdag kveld.

To busser blåst av veien

Mandag blåste flere busser av veien mellom Skarsvåg og Nordkapp. Tirsdag kveld varsler meterologene mer uvær.

Foto: Roald Andersen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I går ble fire busser blåst av veien på tur fra Nordkapp til Honningsvåg. Nå varsler meterologen nok en runde med uvær i både Troms og Finnmark.

– Det er et lavtrykk som kommer sveipende inn over Nord-Norge, som vil gi sterk vind og kanskje opp mot storm en i kveld og natt, sier vakthavende statsmetereolog Gunnar Noer ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Uværet skal starte i Troms og når Vest-Finnmark i løpet av kvelden. Øst-Finnmark får også merke uværet utover natta.

Sjekk været der du er på yr.no!

Vanskelige kjøreforhold

Glatte veier og sterk vind kan gjøre at det blir svært vanskelige kjøreforhold, og folk anbefales og ikke legge ut på veiene med mindre det er høyst nødvendig.

Finn ut hvilke veier som er stengt her!

– Vi oppfordrer folk til å holde seg på trygge områder. Spesielt fjelloverganger advarer vi mot. Glatte veier og sterk vind kan gi ekstremt vanskelige kjøreforhold, så folk må tenke at de har gode dekk og ta høyde for kjøreforholdene om de skal legge ut på veien, advarer Noer.

I et spesialvarsel som gjelder frem til onsdag klokken 24 advares det mot svært vanskelige kjøreforhold som følge av sterk vind, nedbør og nullføre.

Også varslet for torsdag melder om lakalt vanskelige kjøreforhold og stor snøskredfare på grunn av sterk vind og nedbør.

Stille før stormen

I Nordkapp hvor 326 turister i går ble værfaste på Nordkapp-platået er det stille før stormen tirsdag ettermiddag.

– Nå er det rimelig rolig der, sammenlignet med i går. Men det blåser nok opp til kuling nå. Man kan vel si det er stille før stormnen nå, for det vil blåse opp der og i løpet av kvelden, sier Noer.

Selv om det i går var meldt at det ville bli langvarig storm fra tirsdag som skulle vare ut uka, sier meterologen nå at uværet som kommer i kveld blir kortvarig.

– Vinden vil minke i Troms i løpet av kvelden, og i Vest-Finnmark i løpet av nattetimene.

Langtidsværvarselet viser imidlertid at det skal blåse opp igjen i løpet av onsdag kveld.

Uvær også på innlandet

Også indre strøk kan forvente seg en del vind og nedbør.

– Det blir nedbør i form av sludd og snø også på innlandet, så det er ikke bare kysten som får oppleve lavtrykket, forklarer Noer.

Indre strøk vil også få sterkt vind utover kvelden og natta.