Advarer mot glass i smultringene

Senja Lefsebakeri ble utsatt for hærverk av de livsfarlige sorten. Nå ber de kundene sine om å ikke spise smultringene deres.

Glass i smultringen

Kunden var rimelig forbannet og overrasket da han fant glass i smultringen han kjøpte på høstmarkedet utenfor K1 i Tromsø denne helgen.

Foto: Privat

– Jeg fikk jo helt sjokk og panikk, sier innehaver av Senja Lefsebakeri, Steve Hanssen til NRK.

Forrige helg var Senja Lefsebakeri på plass i Tromsø under matfestivalen Smak. I løpet av oppholdet ble de utsatt for hærverk og innbrudd bilen sin.

Gjerningspersonene hadde ødelagt deler av smultringmaskinen og løsnet hjulboltene på et hjul. Ingenting annet virket tuklet med, så lørdag solgte de smultringer som vanlig under et Høstmarked på K1 i Tromsø.

Søndag kveld fikk de dermed en stor overraskelse da en kunde ga dem beskjed om at vedkommende hadde funnet glass i en smultring.

– Kundene hadde først trodd det var eggeskall, men han tok raskt kontakt da han forsto hva som var i smultringen. Jeg ble først veldig overrasket over hvordan en så stor glassbit kan ha overlevd å bli mikset i fem minutter, for å så gå gjennom maskinen som stempler ut smultringene, sier Hanssen.

Han forteller at de alltid oppbevarer i plastbokser godkjent for næringsmidler. De har ingen typer glass verken produksjonslokalene eller i bilen.

– Så etter hvert satte vi dette i sammenheng med innbruddet forrige helg, sier han.

– Det er jo overraskende å tenke hvem som kan finne på å gjøre noe slikt. Det er jo livsfarlig, sier han.

Senja Lefsebakeri har derfor gått ut med funnet på sosiale medier i håp om at alle som har kjøpt smultringer hos dem i Tromsø denne helgen ikke spiser smultringene, og melder fra til dem.

– Vi skal selvfølgelig erstatte kjøpene, men vi kan ikke risikere at noen får i seg glass, sier Hanssen, som nå skal gå gjennom alle sine rutiner for å forsikre seg om at glasset ikke kommer fra dem, og for å lage enda sikrere rutiner for å unngå slike hendelser i fremtiden.