NRK Meny
Normal

Å slutte på skolen var et kjempevalg for Petter

Skolen var ikke noe for Petter Øynes. Men Pluspoint lot seg ikke skremme av hans manglende vitnemål.

Petter Øynes er strålende fornøyd med valget sitt om å droppe ut av videregående skole.

Petter Øynes er strålende fornøyd med valget sitt om å droppe ut av videregående skole.

– Mye av det som har skjedd gjennom skolegangen har ødelagt for hva jeg synes om skolen. Jeg ble lei, jeg ble lei av å gjøre de fagene jeg ikke syntes var morsomme, Jeg ville begynne på det morsomme med en gang, så jeg sluttet på skolen og bestemte meg for å finne ut hva jeg ville gjøre, sier Petter Øynes.

I skoleåret 2014/15 fullførte 83 prosent av elevene sin videregående utdanning. Samtidig var det da over 15 000 elever som ikke fikk sitt vitnemål.

Per i dag er det 127 000 arbeidsledige i Norge, og databransjen sliter med å få tak i folk. Men Pluspoint i Tromsø valgte å satse på en unggutt uten utdanning.

– Som en gründerbedrift er vi opptatt av at du må være lidenskapelig interessert i det vi skal levere. Personlig kompetanse og kunnskap er viktig, ikke hva noen har skrevet at du kan på et papir for noen år siden, sier daglig leder i bedriften, Ruben Nergård.

Og dermed har Petter Øynes nå en jobb hvor han jobber med å utvikle alt fra datastyrte museumsmaskiner til spillemaskiner.

Tankegangen har imponert arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

– Det er gründerne selv som har tatt initiativ til dette. Det er ikke noe vi kan pålegge andre, men vi kan bidra til å spre slike gode ideer til andre. Jeg ser for meg at flere kan komme hit og lære litt, sier Hauglie.