NRK Meny
Normal

«Villmarksbarna» kåret til beste familieprogram

Organisasjonen Barnevakten har kåret NRK-serien «Villmarksbarna»til årets beste familieprogram.

Villmarksbarna

Mamma Inger Anundsen med «Villmarksbarna» Narve (5), Runa (9), Ida (12), Guro (15), og pappa Lars Krempig.

Foto: Lars Krempig

– Serien har en unik profil, og det er flott å ha en skjermopplevelse der man i så stor grad blir fristet til å forlate skjermene og ta hele familien med ut i naturen, sier daglig leder Merethe Clausen Moe i Barnevakten på organisasjonens egen hjemmeside.

«Villmarksbarna» følger den turglade familien Krempig i Alta, med Runa (9) og hennes søsken Narve (6), Ida (12) og Guro (15) i spissen.

Takknemlig vinner

I sesong to av den populære NRK Super-serien tar far i familien Lars Krempig, og kona Inger Anundsen, sine fire barn med på blant annet klatring på isbre og møter med bjørn i Alaskas villmark.

– Det er utrolig gledelig å motta prisen for beste familieprogram. Det er en stor anerkjennelse for oss som har samarbeidet om å produsere serien, uttalte Lars Krempig da Barnevakten overrakte prisen.

Villmarksbarna møter bjørner i Alaska i ny sesong av TV-serien.

Å treffe bjørn er for mange en drøm og en ekstrem opplevelse. I den nye sesongen av TV-serien får barna fra Alta i Finnmark oppleve nærmøte med grizzlybjørn i Alaska.

Ikke bare solskinn

I begrunnelsen for tildelingen fremheves seriens evne til å inspirere hele familien til å søke ut i naturen.

– Vi får også se det slitsomme, at de virkelig store opplevelsene – som å bestige et fjell – også koster litt av krefter og tålmodighet. Og så vises jo Finnmark fra sin aller beste side, sier Clausen Moe til Barnevakten.no.

Lars Krempig forteller at tanken bak «Villmarksbarna» var å slå et slag for familieturen.

– Hvis vi med denne serien bidrar til å skape turglede i norske familier, så har vi nådd målet vårt, sier han til Barnevakten.no.

Guro Krempig er en av Villmarksbarna kjent fra serien på NRK Super. I mai 2013 var hun på ekspedisjon i isødet i Nordvestpassasjen sammen med Dale Oen Experience.

Som yngste deltaker var Guro (15) med Dale Oen Experience på ekspedisjon til Nordvestpassasjen i fjor. Foto: Guro Krempig.