«Slips-Glenn» ferdig utdannet politi: – Håper det går bedre med vitnemålet

I praksisåret sitt ved Nordreisa lensmannskontor satte Glenn Hansen fast slipset i makuleringsmaskinen da han skulle makulere et avhør. Nå har han kommet seg «helberget» gjennom utdanninga.

Glenn Hansen slips

Slipset til politistudenten Glenn Hansen fikk kjørt seg i makuleringsmaskinen på Nordreisa lensmannskontor i 2014. Nå er han ferdig utdannet.

Foto: Privat

– Vi satser på at det går litt bedre med vitnemålet enn med slipset som fikk seg en liten tur i makuleringsmaskinen. Det er greit om vitnemålet er i sin helhet i motsetning til hva slipset er i dag, sier Glenn Hansen til Politihøgskolen.

I 2014 fortalte NRK historien om politistudenten som bare skulle makulere et avhør, men som endte i et komisk oppgjør med makuleringsmaskinen.

– Det te skjer jo bare i tegneserier. Jeg er sikker på at det er kun jeg og Donald Duck som får til noe slikt, sa Glenn den gangen.

Nå har han hatt sin siste dag ved Politihøgskolen og tre års studier er et tilbakelagt kapittel.

– Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Det er dessverre litt trangt med stillinger i reformåret vi er inne i nå, men forhåpentligvis kommer det noe stillinger snart. Da får jeg prøve å gjøre meg fortjent til en av dem, forteller Glenn til NRK.

– Gått veldig bra i etterkant

Etter episoden i 2014 som ble omtalt av både Politforum, Nordlys og NRK, har han fått en del kommentarer.

Glenn Hansen slips

Glenn Hansen sier at det er en ubeskrivelig følelse å være ferdig med utdannelsen. – Det er noe jeg har drømt om i mange år.

Foto: Privat

– Men jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig og det har ikke påvirket meg i særlig grad. Ting kan skje, og vi er bare mennesker vi også.

Det har heller ikke vært flere episoder med makuleringsmaskinen siden den gangen i Nordreisa i 2014.

– Man lærer av sine feil og det har gått veldig bra i etterkant.

Enn så lenge er vitnemålet hans i hel form.

– Det spørs hvor lenge det går før jeg makulerer det, men vi får håpe jeg klarer å holde det i fast form denne gangen, sier Glenn spøkefullt til Politihøgskolen.