«Slik snakker babyen»

Hvordan foreldre kommuniserer med sine nyfødte kan ha stor betydning for barnets utvikling. Nå skal ny bok skal gjøre det lettere å forstå nyfødte.

Ny bok skal gjøre det lettere å forstå nyfødte

Sykepleier Inger Pauline Landsem er forfatter av boka «En bedre start».

Sykepleier Inger Pauline Landsem er mer enn gjennomsnittelig interessert i babyer. Hun har 20 års erfaring med nyfødte. Nå veileder hun nybakte foreldre. For mange foreldre sliter med å finne ut av foreldrerollen.

Ny bok

For å forstå barnet sitt må foreldre lære ungen sitt kroppsspråk, forteller Inger Pauline Landsem.

Ny kunnskap for å forstå babyen

Inger Pauline Landsem er både sykepleier og forsker, og nå er hun også forfatter. Boka «En bedre start», er et hjelpemiddel til å lese barnets kroppsspråk.

Anette Fagervangen sin lille jente er bare noen dager gammel. Nå får hun ny kunnskap om hvordan hun skal forstå barnet sitt.

Og for å forstå barnet sitt må hun lære ungen sitt kroppsspråk, forteller Inger Pauline Landsem.

– Gjennom kommunikasjon lærer foreldrene å bli sensitive for det ungen trenger, enten det er å roe ned, eller det er å få større utfordringer, mener sykepleieren.

Landsem forteller at det handler om å se på ungen sin, og lytte til ungen sin kropp. Et gjesp, et bortvendt blikk og gråt, kan være beskjeder om noe annet enn at hun vil sove og spise.

Ny bok

Sykepleier Inger Pauline Landsem veileder nybakte foreldre.

Setter tankene i sving

Noen sendes hjem fra fødeklinikken uten kunnskap om hva babyen uttrykker. Anette Fagervangen er nå tobarnsmamma, men har likevel fått nye tips som kan gjøre hverdagen lettere.

– Tankene settes i sving, og det kan jeg spinne videre på, forteller Anette Fagervangen.