«Sara» lovet unge gutter sex, men først måtte de møte 22 år gammel mann

Gutter ned i 13-års alderen skulle få sex, men først måtte de møte mannen som nå er tiltalt for overgrep mot 75 barn og unge.

En som trykker på telefonen sin.

Den tiltalte 23-åringen brukte for det meste Facebook for å komme i kontakt med barna.

Foto: Philip Hofgaard / NRK/illustrasjonsbilde

Tiltalen mot den 23 år gamle mannen er på 15 sider. Han er tiltalt for fysiske overgrep og nett-overgrep mot en rekke gutter og jenter.

Mannen har gitt seg ut for å være både «Julie» og «Sara» på 15 år. Det hele endte i sjalusi og trusler fra de fiktive jentene.

– Tiltalte har hatt en sofistikert fremgangsmåte for å oppnå det han ville, sier statsadvokat Gøril Lund.

Tiltalte har hatt kontakt med flere av de fornærmede i over ett år, andre bare i kort tid før de kuttet kontakten. En rekke bilder og videoer er delt frem og tilbake fra barna til det de trodde var «Sara» og «Julie» på 15 år.

Til slutt hadde den 23 år gamle mannen kontakt med så mange at ryktene blant barna begynte å gå.

...du vet æ har masse videoa av dæ? Så viss æ hadde vært dæ så ville æ passa kjeften min :)

"Julie" 15 år

«Jævla sjalu faen»

Bare måneder før mannen ble pågrepet begynte en av guttene å stille spørsmål til «Julie» om at hun hadde kontakt med så mange i guttens vennekrets.

Mange av barna trodde de hadde et spesielt og unikt forhold til den fiktive jenta.

Ifølge tiltalen svarte den tiltalte 23-åringen, bak aliaset «Julie», at gutten var en «jævla sjalu faen», og at hun skulle «knuse trynet» hans.

– Du vet jeg har masse videoer av deg. Om jeg var deg ville jeg ha passet kjeften min, skal «Julie» ha skrevet.

Lovet guttene sex

Flere ganger skal den tiltalte mannen, via aliaset «Sara», lovet de unge guttene sex med henne, men bare dersom guttene hadde sex med den tiltale. Til slutt klarte han å lure en 13 år gammel gutt til et møte. Det endte i overgrep mot gutten.

Andre ganger har den tiltalte mannen skrevet til barna fra «Julie» på 15 år og fra sin reelle profil samtidig. Alt i forsøk på å få barna til å kle seg naken, vise seg på video eller å sende video av seg selv.

NRK er informert om at flere foreldre tidligere har tatt kontakt med politiet med bekymringsmeldinger om mannen, men uten at det er loggført hva som ble sagt. Det var først da Miljøtjenesten i Tromsø kommune kom med en bekymringsmelding at mannen ble pågrepet i mars i fjor, og siden da har politiet brukt store ressurser på å kartlegge hvem mannen har hatt kontakt med.