NRK Meny
Normal

«Prince charming» lot seg sjarmere

Kronprins Haakon lot seg imponere av det nordnorske landskapet. Og de utenlandske journalistene lot seg sjarmere av ham.

Sandra Schmidt og Kronprins Haakon

Den tyske journalisten Sandra Schmidt fra magasinet Bunte og kronprins Haakon i Gryllefjord på Senja.

Foto: Marius Fiskum

– Den norske kongefamilien er veldig populær i Tyskland. Å få være med på turer som dette er veldig moro. Det er fint å se hvor sjarmerende kronprinsen er i virkeligheten, sier den tyske journalisten Sandra Schmidt fra magasinet Bunte.

Schmidt var sendt til Senja for å være med på Kronprins Haakons besøk i forbindelse med åpningen av skreifisket. Hun benyttet anledningen til å ta et bilde sammen med kronprinsen.

– Det er viktig å vise leserne våre at vi faktisk er på stedene vi rapporterer fra. Vi pleier å ta bilder med de kongelige, hvis vi får lov, da, sier hun.

Kronprins Haakon på Senja

Kronprins Haakon var torsdag på skreifiske på havet utenfor Senja. Kronprinsen fikk tre torsk og en sei på den vel to timer lange fiske turen i havet utenfor Gryllefjord.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Godt fiske

Kronprinsen fikk være med fiskebåten «Senjaland» ut i Gryllefjorden torsdag, etter et besøk på Nergårds anlegg.

– Det var fint å treffe guttene som har fiske som yrke. Det er en tøff jobb, men også en spennende jobb. Usikkerheten om de får fisk eller ikke fascinerer meg, sier kronprinsen.

Det var fint fiskevær på havet da kronprinsen og hans følge dro ut. Litt bølger var det, men himmelen var skyfri og temperaturen på rundt 4 minusgrader.

– Det var veldig fint i dag. Mange turister reiser jo hit for å oppleve det jeg fikk være med på i dag, sier kronprinsen, som er tydelig på viktigheten fiskerinæringen har for landet.

– Ikke bare er det en veldig viktig næring. Det ligger også mye kulturhistorie i fiskeriene. Da er det moro å få besøke steder som Gryllefjord, og se hvor viktig næringen er for folket her. Også er det så mange hyggelige mennesker her ute.

Kronprins Haakon på Senja

Kronprins Haakon prater med pressen etter en vellykket fisketur i Gryllefjord.

Foto: Petter Strøm / NRK

Spiser fisk ofte

Under møtet med pressen fikk Kronprins Haakon spørsmål om han spiser fisk ofte.

– Ja, vi spiser fisk til middag rundt tre ganger i uka. Men jeg spiser nok fisk oftere enn det også, sier han.

Og da er torsk og skrei en av favorittene.

– Det er så mange muligheter med fisk. Så lenge den er fersk.

Se video:

Kronprins Haakon besøker yttersida av Senja.

Mobilvideo: Petter Strøm, NRK.