NRK Meny
Normal

«Mush» sendt rett i styrkerommet på sin første TIL-trening

I Tromsø er det skyhøye forventninger til Mushaga Bakenga. Til og med hans nye lagkamerater forventer mål fra trønderen. Men spissen fikk ikke røre en fotball på sin første trening.

Best uten ball

Mushaga Bakenga (til venstre) var i godt humør, selv om han måtte trene alternativt sammen med manuellterapeut Einar Hauglid, på sin første dag som TIL-spiller.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det kribler veldig i beina mine. Det har det gjort helt siden jeg bestemte meg for å signere for Tromsø. Jeg tror kanskje det kan være lurt å holde meg litt igjen, hvis ikke kan det bli overtenning, sier TILs nyeste signering, Mushaga «Mush» Bakenga (25).

Spissen ankom Tromsø på torsdag og hadde sin første trening fredag. Da ble han henvist til styrketreningsrommet.

– Han hadde en lang dag i går, og trenger få reisen ut av beina. I tillegg trente vi for det meste individuelt i dag, så vi mente det var riktig å sette «Mush» til litt styrketrening, sier TIL-trener Simo Valakari til NRK.

Han regner med å ha Bakenga i ordinær trening lørdag, og spilleklar til søndag.

Simo Valakari vurderer Mushaga Bakenga fra start mot AaFK på søndag.

Mushaga Bakenga startet sin første dag på jobb i TIL i gymmen sammen med Einar Hauglid. Foto/redigering: Gunnar Grindstein

– Vi får se hvordan vi komponerer laget til kampen mot Aalesund. «Mush» vil bringe fart og arbeidsmoral til laget. I tillegg er han en målscorer, så det er klart han er med i vurderingen når vi skal ta ut laget, sier Valakari.

Glade supportere

På sosiale medier jubler TIL-supporterne over nysigneringen. «Gutan» har nemlig slitt med å score mål denne sesongen, og ligger nå nederst på tabellen med 17 mål på 18 kamper.

Bakenga selv er mer enn villig til å bidra for «Gutan», laget han fikk sin eliteseriedebut mot i 2009, og som han sendte ut av cupen med det avgjørende straffesparket i fjor.

– TIL har jo gode spisser fra før, men jeg ønsker å bidra til seier mot Aalesund. Jeg er her for å hjelpe TIL med å berge plassen, sier «Mush», som kjenner mange av TIL-spillerne fra før.

Laster innhold, vennligst vent..

– En glatt slange

En av dem som kjenner Bakenga fra før er tidligere Rosenborg-spiller, Gjermund Åsen. Han legger ikke en demper på sine forventninger til den ferskeste av «Gutan».

– Han er en målscorer, som kan være borte i 89 minutter før han dukker opp og scorer. I tillegg er han en som bidrar utenfor banen, så det er en bra pakke vi har fått her, sier Åsen til NRK.

Selv om Bakenga har hatt en elendig sesong i Rosenborg i år, med ett mål på 358 minutter for trønderne i serien, har Åsen tro på at «Mush» kan bidra i Tromsø.

– «Mush» er en målscorer, og jo flere mål vi scorer desto større er mulighetene for å vinne kamper, noe vi trenger nå. «Mush» ligger alltid på offsidegrensa og jakter gjennombruddspasninger. I tillegg er han en glatt slange i boksen. Rett og slett vanskelig å få has på, sier Åsen.

– Så jeg blir ikke overrasket dersom han scorer allerede på søndag.