«Mo» hedret sin avdøde far med scoring

Mohammed Ahamed (29) dedikerte sin 1-3 redusering på Lerkendal til sin far som døde bare timer før kampstart.

"MO"-mål mot RBK

Mohammed Ahamed Jama scorer 3-1 målet i NM-kampen mellom RBK og TUIL på Lerkendal stadion.

Bare timer før avspark på Lerkendal – i 4. rundeoppgjøret mot Rosenborg, mottok «Mo» en tragisk beskjed fra Kenya.

Hans far Ahamed Ahamed Jama (57) – hadde gått bort, etter å ha slitt med sykdom de siste månedene.

Etter flere runder med seg selv og familien bestemte «Mo» seg for å spille kampen.

Etter 51. minutters spill hedret han sin far med nettkjenning, etterfulgt av tydelige tegn i retning himmelen.

– Rett etter målet var det selvfølgelig en spesiell person jeg tenkte på. Det var for han pappa, sier Ahamed til NRK.

Hva gikk gjennom hodet ditt da?

Først og fremst at jeg tror han fulgte med. Jeg tror han så på meg, og var stolt. Det var tingene jeg tenkte på der og da, sier Ahamed.

Mo etter RBK

Mohammed Ahamed i pressesonen etter kampslutt mot Rosenborg på Lerkendal.

– Beintøff opplading

For «Mo» ble selvfølgelig oppladingen til kampen alt annet enn normal. 29-åringen legger ikke skjul på at det var en svært tøff måte å gå inn mot en kamp på.

Det var beintøft. Jeg har aldri mistet en far før. Hvordan jeg skal reagere på dette viste jeg ikke helt. Jeg snakket med mamma, og mine søstre, alle sa at pappa ville at jeg skulle spille kampen. Det hadde vært det han ville ønsket.

Stygge siffer til slutt

Rosenborg tok tidlig ledelsen i oppgjøret. Allerede etter 5 mintutters spill var «Troillongan» oppe i en 2-0 ledelse, etter mål av Malec og Riski.

Mike Jensens la på til 3-0 i det 37. minutt, noe som ble resultatet til hvilen.

Etter pause tente nevnte «Mo» et lite håp for Tromsdalen med sitt hodestøt til 1-3.

Men drøyt halveis ut 2.omgang slettet Rosenborg alt håp da innbytter Pål Andre Helland banket inn 4-1.

I de påfølgende 20 minuttene puttet Rosenborg ytterligere 3 mål som fastsatte sluttresultatet til overbevisende 7-1.