NRK Meny
Normal

«Krise» for Tromsø Sjakklubb

Må ut av Mack-lokalene rett etter nyttår.

Tromsø Sjakklubbs lokaler

Tromsø Sjakklubb må ut av disse lokalene i 4. etasje i Mackbygget i sentrum av Tromsø rett etter nyttår.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tromsø Sjakklubb vokser og vokser etter det siste årets sjakk-boom i Norge. Men leder Jan Sigmund Berglund har fått en stor utfordring på brettet.

Klubben må snart ut av de lokalene de har leid billig i Mackbygget.

– Det er egentlig krise, sier Berglund til NRK.

– I februar har ikke vi sjakklokaler lenger, sier sjakklederen.

En klubb i vekst

Etter at Magnus Carlsen skapte sjakkfeber i Norge med sin første VM-tittel for et år siden, har også Tromsø Sjakklubb opplevd en markant vekst.

– Vi har hatt en økning i antall medlemmer på 35 prosent. Vi nærmer oss hundre nå, sier Berglund.

Derfor passer det dårlig at klubben nå må ut av lokalene i 4. etasje i Mackbygget.

Se Nordnytt-innslaget fra Tromsø Sjakklubbs eget klubbmesterskap i lynsjakk.

Se Nordnytt-innslaget fra Tromsø Sjakklubbs eget klubbmesterskap i lynsjakk sist torsdag. Vinner av mesterskapet ble Christian Grundekjøn. Leder Jan Sigmund Berglund ble nummer 12, Tor Arne Andberg 14 og Rolf Klaudiussen nummer 24.

– Det er ikke bare de 95 medlemmene vi har i sjakklubben som rammes av dette. Vi har også over 100 medlemmer i Tromsø Sjakklubb ungdom som vi deler lokaler med. Så totalt sett er det over 200 medlemmer som er uten lokaler, sier Berglund.

– Hvorfor må dere ut?

– Det er slik at Eiendsomsspar AS, som eier eller disponerer Mackbygget, vil bruke lokalene til andre ting. Vi vet ikke helt hva det er, men det er ikke plass til oss her. Det er beskjeden vi har fått, sier Berglund.

Dialog med Tromsø kommune

Han har allerede startet en dialog med Tromsø kommune for å finne en løsning.

– Ja, vi er i dialog med kommunen. De har noen forslag til lokaler vi skal se på. Så får vi bare håpe at det blir bra. Skal vi fortsette å vokse, og det ønsker vi jo, må vi har gode lokaler og plass til alle, sier Beglund.

Jan Sigmund Berglund

Leder i Tromsø Sjakklubb, Jan Sigmund Berglund, har bare noen uker på seg til å finne ny lokaler. Her i aksjon i klubbmesterskapet i lynsjakk sist torsdag.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Han ser også for seg et enda tettere samarbeid med skolene.

– Nå vet man at sjakk er bra for skoleprestasjonene. Så å koble oss opp mot skolene i Tromsø ville vært fantastisk for oss, slutter leder i Tromsø Sjakklubb, Jan Sigmund Berglund.