NRK Meny
Normal

«Gutan» spisser formen før seriestart

Seriestarten i eliteserien er bare 12 dager unna. Kaptein Simen Wangberg gleder seg.

Simen Wangberg

I fjor spilte TIL Europaliga, her mot FC Santos Tartu. Simen Wangberg gleder seg til en ny sesong, som er rett rundt hjørnet.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Tromsø Idrettslag skal finpusse formen i to treningskamper til før seriepremieren mot Sarpsborg 08 på Alfheim den 6. april.

Kampene som nå gjenstår er:

  • Stabæk på bortebane onsdag ettermiddag.
  • Bodø/Glimt på Alfheim kommende søndag.

– Det begynner å spisse seg til, sier TIL-kaptein Simen Wangberg.

Simen Wangberg gleder seg til å komme i gang med serien, og mener det er fint med eliteseriemotstand e de siste treningskampene.

Ny type motstander

Han leder «Gutan» ut på kunstgresset på Nadderud onsdag kveld, i møtet med klubben som overrasket de fleste eksperter i eliteserien i fjor.

– Stabæk er en ny type motstander. Et lag som ønsker å ha mye ball. Og det kan passe oss fint å få testet oss også mot et slikt lag, sier Wangberg til NRK.

Han tror det er viktig for TIL å få en gjennomkjøring på det som vil ligne på en bortekamp i serien. Første bortekamp for TIL i serien er Viking i Stavanger.

Hvor står TIL?

Wangberg mener TIL, som har den tredje yngste stallen i årets eliteserie, er godt forberedt, men samtidig spent på hvor «Gutan» står nå etter en enkel 3-0-seier mot 2. divisjonslaget Alta sist helg.

– Derfor blir det fint å få testet oss mot tippeligamotstand, slutter Wangberg.

TIL reiser en smule redusert til møtet med Stabæk. Blant annet er midtstopper Magnar Ødegaard opptatt med U23-landslagsspill. Den målkåte keeperen Gudmund T. Kongshavn er fortsatt satt på sidelinjen, det samme er William Frantzen, som er tatt ut av vanlig trening etter å ha kjent seg tung i kroppen over lang tid.

PS! I løpet av uka vil TILs sportslige ledelse ha konkludert med om de skal hente inn en keeper på kortsiktig kontrakt i skadefraværet til Kongshavn.

Se dokumentaren om TILs vei tilbake til eliteserien:

TIL-sesongen 2014. Det ble opprykk på første forsøk. Her er Veien TILbake, NRK Troms sin nettserie om sesongen.