NRK Meny
Normal

«Fittehundene» beholder navnet

«Team Fittehund» er overveldet over tilbakemeldingen fra folk under Midnight Sun Marathon. – Det har vært en utrolig opplevelse, vi kommer gjerne igjen, sier de.

Team Fittehund

Team Fittehund har bare opplevd positiv oppmerksomhet rundt det noe uvanlige lagnavnet sitt etter de ankom Tromsø.

Foto: Tora Lind Berg

«ELSKET maratonen. Folk er like vakre på innsiden som de er på utsiden», tvitret britiske Caroline Foote morgenen etter hun løp i mål på Midnight Sun Marathon lørdag.

Hun reiste fra England til Tromsø sammen med sine tre lagkamerater Dean Smith, Gary Damer og Daniel Walker for å delta i byens store løpefest for første gang.

Det skulle imidlertid ikke bli sportsprestasjonene som laget få oppmerksomhet for. Laget bestemte seg nemlig for å ta navnet «Team Fittehund», og reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Alle sammen ler og gir oss tommelen opp. Folk har god sans for humor, sa Daniel Walker da NRK snakket med laget på lørdag.

Laster Twitter-innhold

Positiv respons

– Mange hadde hørt om oss da vi kom til byen. Jeg hørte folk som heiet på oss da vi sprang. Publikummet var helt fantastisk, sier Foote.

Bakgrunnen for navnevalget var at lagmedlem Caroline Footes bror lurte vennegjengen til å ta navnet de trodde betydde «atletisk hund» (fit dog på engelsk, journ.anm.). Broren spurte og lo så ofte av navnet, at Foote fattet mistanke og kontaktet arrangørene for å høre hva navnet egentlig betydde.

Angrer ikke

– Jeg fikk panikk, og turte ikke skrive mer på Twitter, sier Foote og ler.

Britene synes tromsøværingene har tatt dem veldig godt imot, og angrer ikke på navnestuntet.

– Det var jo en misforståelse, men nå er jeg glad det skjedde. Det har vært veldig spesielt, vi regnet ikke med dette i det hele tatt, sier Dean Smith.

Han sier at ståheien rundt lagnavnet har virket oppmuntrende, og tatt litt av stresset og presset bort fra løpingen.

Britene er overrasket over standarden på løperne, og fant løpet ganske krevende. Løperne fullførte på tidene 3.25 (Daniel Walker), 3.41 (Dean Smith), 4.16 (Gary Damer) og 4.17 (Caroline Foote).

– Det har vært en utrolig opplevelse. Vi vil gjerne komme til Tromsø igjen. Da jeg sprang over brua ville jeg ikke at det skulle slutte, samtidig som det var veldig slitsomt, sier Foote.

Beholder navnet

– Vi var alle på gråten da vi kom i mål. For tre av oss var det første gang vi sprang maraton noen gang, så vi feiret med whisky og tequila til klokka sju på morgenen, sier Foote.

– Hva som skjer med lagnavnet etter dette?

– Det har vi allerede snakket om. Vi må beholde navnet nå, det er jo blitt vårt varemerke, ler britene.

Rekordløp

MSM-leder Nils I. Hætta forteller at det var flere som løp i mål med sterke følelser. En italiener som hadde drømt om dette løpet hele livet, stod med tårer i øynene da han fikk beskjed om at han ikke hadde greit tidskravet.

– Kan jeg ikke engang få tiden min, spurte han. Kameraten hans hadde heldigvis tatt et bilde idet han løp over målstreken, så vi klarte å regne ut tiden. Han kunne ikke få takket oss nok. Det var rørende, sier Hætta.

Arrangørene er i det store og hele er veldig fornøyd med arrangementet, og Hætta bekrefter at det har vært et høyt nivå på løperne i år, og det 25 år gamle arrangementet kunne konstatere ny deltakerrekord.

Deltakertall for MSM 2014

Distanse

Deltakere i 2013

Deltakere i 2014

Differanse

Maraton

707

776

69

Halvmaraton

922

1.138

216

10 km.

1.707

1.957

250

Minimaraton (4,2 kilometer)

603

831

228

Barneløp

605

559

-46