– Viktig at folk slår ring om hverandre

Han måtte overta ordførervervet etter den tragiske jaktulykken tirsdag kveld, men varaordfører Odd Ronald Nilsen har tro på at folk i Balsfjord tar vare på hverandre.

Odd Ronald Nilsen, varaordfører Balsfjord kommune

– Jeg trodde jeg var forberedt på det meste, men at man skulle få en slik melding der ordføreren også er berørt hadde jeg ikke tenkt meg, sier han.

Foto: Fabian Ubeda / NRK

Folk i Balsfjord er preget av jaktulykken tirsdag kveld der 26 år gamle Mads Håvard Larsen omkom etter å ha blitt truffet av et skudd fra en jaktkamerat.

Den omkomne var ordfører Gunda Johansens sønn, det betyr at det er varaordfører Nilsen som inntil videre har det øverste politiske ansvaret i kommunen.

En 41 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap og satt i natt i varetekt.

De var kamerater

Nilsen er selv med i det samme jaktmiljøet som de involverte i skyteulykka. Han kjenner også de involverte og familiene. Han fikk beskjeden onsdag morgen og sier det var en rar dag.

– Jeg trodde jeg var forberedt på det meste og hadde tenkt igjennom det meste når det gjelder kriser, men at man skulle få en slik melding der ordføreren også er berørt hadde jeg ikke tenkt meg, sier han.

Han vil være forsiktig med å uttale seg om det som har skjedd, men sier likevel at han ikke kan tenke seg til at det var noe annet enn en tragisk ulykke.

– Og denne gangen mellom to kamerater, det gjør situasjonen ekstra ille, sier han.

Han tror begge familiene har det tøft.

– Derfor er det viktig at bygda og lokalsamfunnet slår ring om dem og at de får den veiledning og hjelp de trenger.

Kommunen og det kommunale hjelpeapparatet stiller opp og blir tilgjengelig videre utover ved behov.

Fungerende ordfører Odd Ronald Nilsen tror jaktulykken vil være et samtaleemne overalt i bygda i dagene framover.

– Men slik jeg forstår det mistenker ingen at dette ikke er et uhell.

En spesiell situasjon

Onsdag kveld var det åpen kirke på Storsteinnes. Også brannkorpset hadde egen minnestund ettersom den omkomne var en del av brannkorpset.

Også mannen som skjøt er svært berørt av ulykken, sier hans forsvarer Svein Kristian Wikstrøm. Det to kjente hverandre godt og var med i det samme jaktmiljøet.

Det blir en spesiell situasjon i Balsfjord i mange dager, tror Nilsen.

– Folk vil nå vente på politiets konklusjon når det gjelder årsaken. Jeg regner med at den vanlige balsfjording da har hverdagen tilbake, men familiene har en lang vei å gå.