– Vi vil slå ring rundt sjåføren og sørge for at han har det greit

Kollega fra transportfirmaet mannen i 40-årene jobbet for var raskt på plass på skadestedet da de fikk høre om ulykken i Harstad.

Sørvika

Ulykken skjedde på riksvei 83, i Melvika i Sørvika litt sør for Harstad.

Foto: Tipser

– Han er i tilsynelatende bra form, men det kommer ofte en etterreaksjon. Vi konsentrerer oss nå om å slå ring rundt han og sørge for at han har det greit, sier daglig leder i Transport Nord, Steinar Øverås.

Mannen i 40-årene kjørte et vogntog for Tine da dødsulykken skjedde. En personbil kom over i feil kjørefelt, og da mannen forsøkte å gjøre en unnamanøver fikk vogntoget sleng og sakset veibanen. Bil nummer to klarte ikke å bremse ned, og havnet midt imellom vogntoget og hengeren. Også en tredje bil var involvert, men denne klarte å svinge unna og havnet i grøfta.

– Det verste er at ulykken gikk ut over to uskyldige. Våre tanker går til etterlatte og pårørende, sier Øverås.

Kollegahjelp i ryggen

Øverås forteller at en kollega raskt var på ulykkesstedet etter at sjåføren meldte fra om ulykken. Igjennom Norges Lastebileier-Forbund fikk sjåføren hjelp igjennom ordningen kollegahjelp.

– Det er en veldig fin ordning, og hun bistår vår sjåfør nå framover, sier Øverås.

Sjåføren blir værende over natten på Harstad Sykehus.

– Det blir han godt ivaretatt av personalet. Han ville egentlig dra hjem, men sykehuset mente det var greit å ha noen fagpersoner rundt seg etter en slik ulykke. Og det er bra, sier han.

Sørvika ulykke

Både brannvesen, ambulanse, politi og Statens vegvesens ulykkegruppe kom raskt til stedet etter ulykken i Melvika.

Foto: Nils Mehren / NRK

Pårørende varslet

To andre personer ble også sendt til sykehus etter den alvorlige ulykken. En mann i slutten av 40-årene ble lettere skadd etter hendelsen, og en mann i 70-årene er moderat skadet.

– Det går bra med begge de to, sier pressevakt ved UNN, Jan-Fredrik Frantzen.

Pårørende til de to som omkom i ulykken er varslet.