NRK Meny
Normal

– Vi skal vise Bodø/Glimt hvem som er storebror

TILs stjerneskudd, Mikael Norø Ingebrigtsen, har et enkelt svar på hvorfor TIL er storebror i nord: – Fordi vi er best!

Mikael Norø Ingebrigtsen

Mikael Norø Ingebrigtsen gleder seg til å vise at TIL er bedre enn Bodø/Glimt. Her fra cupkampen i 2014.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

I dag smeller det foran et fullsatt Aspmyra. Glemt er Bodø/Glimts flaue forestilling mot Haugesund, da gultrøyene tapte på hjemmebane selv om gjestene hadde fått to mann utvist.

Glemt er TILs tap mot andredivisjonslaget Senja i cupen, keepertabber og sirkus-Vålerenga som endte med 4-5-tap hjemme i Tromsø.

I dag er det 16. mai, fotballens festdag, og det første «Slaget om Nord-Norge» i serien siden 2009. Bodø/Glimt mot TIL. Sisteplass på tabellen mot nest-sisteplass.

Og kampen før kampen er allerede i gang. Da TIL-direktør ULF Johansen ankom Bodø fredag var hotellrommet hans kledd i gult.

– Å fytti helvete. Det er ikke sant, sa Ulf.

Hjemme i Tromsø er stjerneskuddet Mikael Norø Ingebrigtsen (18) klar i sin tale.

– Det er alltid moro å spille mot Glimt, og vise dem hvem som er storebror.

Og det er?

– Oss.

– Hvorfor det?

– Fordi vi er best.

Created by InfoDispatcher

Da direktøren for Tromsø IL ankom Bodø i dag, hadde hotellet han skal overnatte på en helt spesiell overraskelse på lur.

TIL-treneren merker presset

Nå skal det sies at verken TIL eller Bodø/Glimt har vært særlig gode så langt i sesongen. Tromsø har fire poeng på åtte kamper. Bodø/Glimt har to.

Ekspertene er bekymret, men trenerne og spillerne snakker om å snu trenden. Det er mange kamper igjen. 22 for å være helt korrekt.

– Det er klart jeg merker presset, det er en naturlig del av gamet, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

– Men jeg motiveres av motgangen. Jeg er veldig dedikert på det som er min oppgave, og det er at barndomsklubben min skal snu dette. Men vi er en hel organisasjon som må jobbe sammen for å klare det, sier han videre.

Lagets kaptein, trønderen Simen Wangberg, forteller at det sure tapet mot Vålerenga forrige runde er glemt. Nå tenker spillerne heller på hvordan de skal forhindre mål imot på dødball.

– Det handler om innstillingen til hver mann. Vi må få unna ballen, vi må ville forhindre mål. Og så må vi bli tøffere på at vi vil score på dødball når vi har muligheten, sier han.

Steinar Nilsen forteller at han merker presset etter TILs skuffende start på sesongen.

Tror på målfest

Så langt i sesongen har «Gutan» sluppet inn 19 mål og scoret 12. Bodø/Glimt har scoret 11 og sluppet inn 22 mål. Steinar Nilsen tror derfor det blir målrikt på Aspmyra i dag.

– Jeg tror det blir en scoringsfest, slik det har vært de fleste kampene vi har spilt i år.

Og én av dem som fort kan havne på scoringslista er unge Mikael Norø Ingebrigtsen. To mål har han notert seg for så langt i sesongen.

– Jeg kan ikke love mål mot Bodø/Glimt, men jeg skal prøve.

Laster innhold, vennligst vent..