– Vi skal slå Start hjemme uansett vær

TIL-kaptein Simen Wangberg (24) ville ikke skylde på dårlig vær etter 0-0 i hjemmeåpningen mot Start.

Simen Wangberg

TIL-kaptein Simen Wangberg takket de fremmøtte hjemmesupporterne som hadde trosset snø-været for å støtte «Gutan» på Alfheim.

I timene før avspark, jobbet brøytemannskapene for fullt for å klaregjør Alfheim-matta til kamp.

Men med snø som lavet ned, ble TIL - Start en sjansefattig – og målløs – snøbattalje.

I store deler av kampen var den grønne kunstgress-matta på Alfheim nesten helhvit.

Men midtstopper og kaptein Simen Wangberg ville ikke skylde på de dårlige spilleforholdene for at det «kun» endte uavgjort.

Jeg mener at Start er et lag vi skal slå her, og ta alle tre poengene mot. Vi er god de første 20 minuttene, men vi får ikke omsatt det i scoringer. Så kommer Start mer med i kampen etter det. I andre omgang er vi rotete og urytmisk, og vi skaper lite sjanser, sier en skuffet Simen Wangberg til NRK etter kampslutt.

Blir det vanskelig å spille fotball utpå der når været er såpass utfordrende, eller er den ingen unnskyldning?

Det er vanskelig, men det er ingen unnsyldning. Vi skal slå Start hjemme uansett vær og føre. Så det er overhodet ingen unnskyldning, sier midtstopperen ærlig til NRK.

Alfheim

Slik så det ut en time før kampstart i hjemmeåpningen på Alfheim Stadion.

– Skal ikke svartmale det helt

TIL-trener Bård Flovik var naturlig nok ikke helt fornøyd etter målløst og uavgjort mot Start. Men han tok med seg noe positivt fra oppgjøret, selv om det ikke ble som håpet på forhånd.

Først og fremst så er vi et lag i utvikling, så får vi jo poeng og holder nullen. Vi skulle vært bedre offensivt, skapt mer fremover og gjerne vunnet. Vi ønsker å vinne på Alfheim, så det er jo skuffende. Men vi skal ikke svartmale det så mye heller. Det er en jevn kamp. Vi får ta det derifra, sier til TIL-trener Bård Flovik til NRK etter kampen.

Bård Flovik

TIL-trener Bård Flovik så positiver i dagens kamp mot Start, på tross at det kun ble poengdeling for «Gutan».

Aron nærmest scoring

Nærmest scoring for TIL kom Aron Sigurdarson på et frispark 10 minutter før slutt. I samme posisjon som han scoret mot Brann i generalprøven, prøvde 22-åringen å skru ballen i nærmeste kryss.

Ballen strøk like utenfor.

– Jeg gikk for krysset, men det ble bare nesten, sier islendingen til NRK.

– Skuffet?

– Ja, klart jeg er skuffet. Både fordi jeg ikke scorer og fordi vi ikke vinner og tar tre poeng, sier Aron Sigurdarson til NRK.