– Vi må nok fornye oss

Men det politiske budskapet om solidaritet vil alltid ligge i bunn for Karlsøyfestivalen.

Stemningsbilde frå Karlsøyfestivalen

Karlsøyfestivalen arrangeres på Karlsøy i Nord-Troms.

Foto: Karlsøyfestivalen

Rundt 300 betalende besøkte årets utgave av Karlsøyfestivalen. Det var 18. året på rad at festivalen på Karlsøy i Nord-Troms gikk av stabelen. Dessverre var publikumstallet for lavt til at arrangørene kan si seg fornøyd.

– Vi er enige om at vi lager en fantastisk festival. Men man blir jo litt satt ut når det kommer lite folk, sier primus motor Svein-Egil Haugen.

Søndag ettermiddag var det oppsummeringsmøte. Ifølge Haugen betyr 300 betalende at festivalen også i år vil gå med underskudd. Selv har han tatt penger fra egen lomme, blant annet for å kjøpe flybilletter til artistene. Han er også personlig ansvarlig for et lån.

Oppdrettsmotstand

Svein Egil Haugen er primus motor i Karlsøyfestivalen. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Nå mangler vi startkapital for neste års festival, sier Haugen.

Forklaringen på at den tradisjonsrike festivalen på Karlsøya sliter, er ifølge Haugen enkel.

– Da vi startet for 18 år siden var det ikke så mange festivaler. Nå er det mange å velge i, sier Haugen.

Nå tar festivalen grep med tanke på neste års festival.

– Vi har kjørt det samme konseptet siden starten, så vi må nok fornye oss litt og endre måten vi programmerer på, sier Haugen.

Men også i framtiden vil Karlsøyfestivalen være en «festival med mening», en festival med et tydelig politisk program og med politiske artister.

– Karlsøyfestivalen kommer aldri til å endre profilen. Festvalen skal fortsatt være en samling av den brede venstresiden, med det politiske budskapet om solidaritet i bunnen, sier Haugen.