– Vi må bli angripere i stedet for å være defensiv

En offensiv tilnærming og mental omstilling er det som må til for å berge eliteserieplassen, mener TIL-kapteinen.

Tromsøs Mikael Norø Ingebrigtsen og Simen Wangberg

Tromsøs Mikael Norø Ingebrigtsen og Simen Wangberg etter kampen Tromsø IL-Vålerenga på Alfheim stadion søndag ettermiddag. Kampen endte 0–3.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Spillerne i TIL snakket tirsdag ut om kollapsen i serien, som har ført laget ned på kvalifiseringsplass – to serierunder før slutt. Også spillerne står, i likhet med ledelsen, bak trener Bård Flovik.

– Tilliten er der og det har ikke være noe tema internt hos oss. Omgivelsene får bare spekulere så mye dem vil, men vi er veldig sikker på at det er vi som er i TIL nå som kan snu det, sier kaptein Simen Wangberg til NRK.

Han forteller at spillergruppa ikke har vært fornøyd med perioden som har vært, med blant annet fire tap på rad. Sist 0–3 mot Vålerenga på Alfheim.

– Det er ikke gjort over natta å plutselig begynne å ta poeng. Vi må gjøre noen grep, men hvilke grep liker vi å holde litt for oss selv, forteller Wangberg.

– Må angripe kampen

Selv om han ikke vil gå for mye inn på hva Tromsø IL konkret skal gjøre for å «snu skipet», letter han litt på sløret.

TIL-trener Bård Flovik og Simen Wangberg

TIL-kaptein Simen Wangberg forteller at tilliten til trener Bård Flovik er der.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Vi må ha en offensiv tilnærming til de to siste kampene og sørge for å komme i en utfordrerposisjon igjen. Vi må bli angripere i stedet for å være defensiv. Vi er nødt til å være offensiv for å score mål og vi må angripe kampen, sier TIL-kapteinen.

Etter møtet med trenerteamet og ledelsen, vil Wanberg presisere at det ikke er noe krisemaksimering de driver med.

– Vi samles og prøver å få fokus på å komme i angrepsposisjon, og ikke i forsvarsposisjon slik at vi blir defensiv i tankegangen. Det handler om å få omstilt seg mentalt og få frigjort energi.

– Vant til kritikk

Mange mener noe om TIL for tiden. Det kommer kritikk av både trener og spillere, men Simen Wangberg prøver å ikke la det forstyrre.

– Personlig leser jeg ikke så mye av det som skjer rundt oss, verken når det går dårlig eller bra. Men det er klart at dårlig resultat går inn på enhver prestasjonsgruppe. Kritikk vil alltid komme når vi ikke leverer. Det er vi vant med og vi kjenner mekanismene i det vi driver med.

Han vil forsikre alle som bryr seg om Tromsø IL om at de gjør alt de kan for å gå for tre poeng fremover.

– Vi skal gi hundre prosent og gjøre alt vi kan. Sterk i troen er jeg alltid, og spesielt nå.