NRK Meny
Normal

– Vi kom hit i ull, dunjakke og regntøy, og så bomma vi fullstendig!

Sola stråler over publikum på Buktafestivalen for tredje dag på rad, og stemningen blant publikum er til å ta og føle på i kveld, lørdag.

Gå til forsiden

Bukta, 2016

Folk på Bukta, 2016

Bukta, 2016

20 bilder

  – Jeg tror ikke det går an å forklare. Jeg har på meg kortbukse for første gang i mitt liv på Bukta. Og jeg har vært her noen ganger, sier Rita Kjelstrup.

  – Hvor mange ganger har du vært her?

  – Jeg vet ikke. Nesten bestandig.

  – Tok med dunjakke

  Buktafestivalen i Tromsø har hatt en tendens til å ikke spille helt på lag med værgudene, og mange er blitt vant til at det er longs, støvler og allværsjakke som gjelder. Men i år har både sola og varmen forbarmet seg over publikummerne. under hele det tre dagers arrangementet.

  Men de fem damene i Telegrafbukta har vært godt forberedt på at været ikke blir fullt så bra, også i år, forteller Rita:

  – Vi kledde oss i ull, dunjakke og regntøy i går, slik vi en vant til på Bukta, og dermed så holdt vi på å dø! Vi hadde kledd oss etter erfaring, men vi bomma jo fullstendig, sier hun.

  – Men i dag har vi lært, sier Rita. – Eller, det vil si, noen har ikke lært.

  Hun peker på venninna, som har med varme klær dinglende i en pose etter seg.

  – Andre venter fortsatt på styggeværet, ha-ha!

  Bukta 2016

  SJARKMAT: Publikum i bukta kan kose seg med mat fra sjarken.

  Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

  Korte ølkøer

  Rita og venninnene koser seg på festivalen i Tromsø i kveld. De koser seg faktisk så mye i go'været at på en skala fra en til ti, koser de seg til 17, og på en skala fra åtte til 26 – til 37, får NRK opplyst.

  Tilsynelatende er det ikke bare de fem damene som koser seg i sommervarmen. Festivalen har meldt at alle billetter er revet bort, og området er fullt av et festlynt, ja, nærmest euforisk, festivalpublikum. Det går i rock, øl og sjømat i bukta, og i kveld er det duket for artister som Rafa Rockers og DumDum Boys.

  Under festivalens første dag, torsdag, var det lange køer på opp mot 30 minutter for å kjøpe øl, og fredag varslet festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen både bot og bedring.

  Publikummere NRK snakket med i kveld forteller at de har ventet i alt fra 30 sekunder til fem minutter på å få kjøpe øl.