NRK Meny
Normal

Byrådslederen: – Vi har skværet opp, men jeg er skuffet

Byrådslederen og ordføreren i Tromsø møttes mandag morgen etter det politiske kaoset i Tromsø Høyre. – Vi har snakket ut, og vi skal klare å samarbeide.

Jens Johan Hjort og Øyvind Hilmarsen

Ordføreren Jens Johan Hjort (til venstre) og byrådsleder Øyvind Hilmarsen (til høyre) hadde et timelangt møte mandag morgen. De mener de skal samarbeide godt også framover.

Foto: Marita Andersen / NRK

Etter et timelangt møte mandag morgen, kom både byrådslederen og ordføreren ut for å møte pressen. Begge understreket at de hadde snakket ut, og at de satset hardt på å fortsette samarbeidet ut denne valgperioden.

– Jeg er skuffet

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) mente at det som skjedde på nominasjonsmøtet i helga, der ordføreren lanserte en ny byrådsleder for neste periode, ikke kommer til å få konsekvenser for det politiske arbeidet framover.

– Men jeg vil ikke underslå at jeg er svært skuffet over det som skjedde, sier Hilmarsen til NRK,

– Men ville ikke samarbeidet om å styre byen vært bedre dersom dere hadde full tillit til hverandre?

– Det er klart at det hadde vært en langt gunstigere situasjon. Men vi er begge profesjonelle, og skal klare å jobbe godt sammen fram mot valget, sier byrådslederen.

Video: Ordføreren og byrådslederen møtte media etter møtet:

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) og ordfører Jens Johan Hjort (H) møttes mandag morgen etter det politiske bråket i helga.

Ordfører Jens Johan Hjort (H) foreslo på nominasjonsmøtet at nåværende byråd for finans, Anne Berit Figenschau (H), skulle overta som byrådsleder fra høsten.

Da dette ikke fikk flertall, var det naturlig for finansbyråden å trekke seg fra sin stilling.

– I løpet av et par dager skal jeg ha klart det formelle rundt dette, og jeg er allerede i gang med å finne an kandidat til denne viktige stillingen, sier Hilmarsen.

– Har du noen navn på blokka?

– Ja, det har jeg. Men jeg vil snakke med dem først, før dere får vite noe om det, sier byrådslederen.

Fra radioen:

Ordføreren tar ansvar

– Jeg tar ansvar for den situasjonen vi er kommet opp i, og ikke minst for at finansbyråd Anne Berit Figenschau nå står uten jobb. Men jeg er overbevist om at den løsningen jeg gikk inn for var den beste, og jeg kunne ikke ha gjort noe annerledes, sier ordfører Jens Johan Hjort til NRK.