NRK Meny
Normal

– Vi har aldri solgt så mange TIL-skjerf, det har tatt helt av

TIL-direktør Ulf Johansen synes det er merkverdig at salget av supporterutstyr de siste dagene har «tatt helt av».

Ulf Johansen i TIL-skjerf

Direktør i TIL, Ulf Johansen, går ofte med TIL-skjerf. Det blir han nok også å gjøre under søndagens viktige kamp om Nord-Norge.

Foto: Privat

– Vi ser at de siste dagenes diskusjoner rundt Seljeseth har skapt et ufattelig engasjement, og fantastiske reaksjoner på måten supporterne har stått opp på, sier direktør i TIL, Ulf Johansen, til NRK.

Den siste ukens diskusjoner rundt Bodø/Glimt-supporter (og tidligere styremedlem i TIL) Geir Seljeseth har satt sinnene i kok hos mange i Tromsø. Søndag møter Gutan nettopp rivalene fra Nordland i slaget i Nord-Norge.

Og det er en meget viktig kamp for TIL med tanke på å overleve i eliteserien.

– TIL – Bodø/Glimt er den store kampen vi har gledet oss til hele sesongen. Å tape en slik kamp er totalt uaktuelt. Det betyr utrolig mye å være best i nord, og det slaget gleder vi oss til. Gutan gleder seg, og skal gi jernet fra første stund, sier Johansen.

TIL-supportere

Trolig vil vi se mange flere skjerf på Alfheim i helga.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Fyller trolig Alfheim

Allerede fire dager før kampstart forteller direktøren om formidable salgstall i billetter. Torsdag ettermiddag er hele 4.300 billetter solgt, og snittet ellers i år har vært rundt 3.550 solgte billetter totalt. Og en gjenganger er at det i løpet av det siste døgnet før kamp selges mellom 1.200-1.400 billetter.

– Så vi har i grunn ikke mer enn 4–500 billetter igjen. Det er gøy, og det ser faktisk ut som vi klarer å fylle Alfheim for første gang i år, sier Johansen.

Men hvor vidt det er diskusjonen rundt TIL-skjerfet eller slaget om Nord-Norge som har spilt størst rolle, er uvisst.

– Diskusjonen har fått virvlet opp mange følelser, og vi har fått sett hvor sterk følelsen for TIL er. Vi er veldig takknemlig for alle reaksjonene, selv om det er litt uheldig det som skjedde, sier direktøren.

– Men det er viktig å si at uansett om dette hadde skjedd eller ikke, så er kampen mot Bodø/Glimt spesiell, og krigen mot Bodølaget må bestå. Vi ser jo at det er en kamp folk ønsker å få med seg.

Nytt år i toppdivisjonen

Johansen at klubben har gjort seg opp noen tanker om hvordan budsjettet vil se ut for 2016, men forteller at de konsentrerer seg om å lage et budsjett med utgangspunkt i at de fortsetter i eliteserien.

– Vi er i posisjon og har to kamper igjen. Vi føler oss trygge på at vi skal klare dette, det gjør vi. For oss handler det om en ting; å hente poengene på søndag. Og så kan vi fokusere på 2016 og glede oss til en ny sesong, sier Johansen.