NRK Meny
Normal

– Vi er sterkt imot den tvangen som foregår

Torsken-politikerne holder igjen, og blir ikke med i forarbeidet til det som kan bli Senja kommune. Tirsdag diskuterte politikerne saken igjen, og de vil vente på stortingsvedtaket 8. juni.

Politikerne i Torsken vil vente på stortingsvedtaket 8. juni.

Politikerne i Torsken vil vente på stortingsvedtaket 8. juni.

– Jeg tror mye av forskjellen er at vi tar den folkeavstemningen som er gjort veldig seriøst. Vi tror folket har gjort seg opp en mening, og tilbakemeldingene fra innbyggerne er at de er veldig tydelige på hva de ønsker, sier ordfører Fred Ove Flakstad (Ap) i Torsken.

For selv om innbyggerne i Torsken i en folkeavstemning har sagt nei til sammenslåing, har stortingsflertallet varslet bruk av tvang.

De andre Senja-kommunene er i gang

De tre andre senjakommunene er allerede i gang med å bli Senja kommune, blant annet nabokommunen Berg.

– Det er ikke for å holde igjen i det lengste, men det er for å markere at vi er sterkt imot denne tvangen og denne reformen som foregår. Vi synes det er viktig at det skal være aktivitet og at det skal være samfunnsutvikling i de bygdene vi bor i. Og det tror jeg best vi kan gjøre ved å ha vår kommune slik vi har den i dag, sier Flakstad.

– Er dere noen stabeiser her ute?

– Vi er jo ikke det. Stortinget har jo et vedtak fra 1995 som sier at det skal være frivillighet, og det har vi forholdt oss til. Vi har sagt nei til sammenslåing. Hvordan utviklingen vil bli må Stortinget bestemme, men folket her har talt og kommunepolitikerne har sagt enstemmig nei, sier gruppeleder for Senterpartiet i Torsken, Hans Peder Pedersen.