NRK Meny
Normal

– Tror det kan være lurt med utenlandsk landslagssjef

Ruben Yttergård Jenssen spent på signaler fra Høgmos etterfølger.

Fotballspiller Ruben Yttergård Jenssen (i midten) under landslagstreningen på Ullevål stadion, dagen før VM kvalifiseringskampen mot San Marino.

Ruben Yttergård Jenssen håper på en utenlandsk landslagssjef. Og er åpen for å fortsette på landslaget.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ruben Yttergård Jenssen (28) har ikke mistet lysten på mer landslagsspill for Norge – selv om han satt mye på benken i Per-Mathias Høgmo sitt siste år som landslagssjef. Nå er Nederland-proffen spent på hvem som overtar.

– Jeg har hørt mye bra om Ståle Solbakken, blant annet fra Tom (Høgli). Men det er vel lite sannsynlig at han lar seg lokke fra jobben i FCK, sier Yttergård Jenssen.

– Hvilken type trener håper du Norge får?

Ruben Yttergård Jenssen

Ruben Yttergård Jenssen var kritisk til medias behandling av Per-Mathias Høgmo. Og håper på mer positivitet rundt landslaget i 2017.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg tror det kan være lurt med en utenlandsk trener, som kan distansere seg litt fra det bråket som har vært i og rundt laget – med media og NFF.

– Hva kan en utenlandsk trener tilføre landslaget?

– Det viktigste nå er å få litt ro. Og litt mer positivitet inn igjen. Det har vært veldig mye negativt. Og vi trenger en sjef nå som ikke har vært en del av det.

Spent på signaler fra ny sjef

Selv er han åpen for å fortsette på landslaget – og dermed runde meget respektable 40 A-landskamper neste gang han spiller med flagget på brystet.

– Det er alltid stort å bli tatt ut i en landslagstropp. Men det kommer jo an på hvilke signaler men får fra en ny trener, det blir spennende å se hva valget blir. Og hva den nye sjefen tenker. Så får jeg ta det derfra, sier Yttergård Jenssen, som i høst ble tobarnspappa.

I jula blir det barnedåp i domkirken i Tromsø for yngstemann i familien.

Opptur etter tøff start

Men først skal det siste ligarunden i Nederland spilles før ferien. Etter en blytung start på karrieren i Groningen, har Yttergård Jenssen og laget hans vunnet tre av de fire siste kampene.

Søndag venter Go Ahead Eagles hjemme.

Ruben

Ruben Yttergård Jenssen dro til Nederland og Groningen i sommer. Etter en tøff start, har laget nå vunnet tre av de fire siste kampene. Og dermed klatret oppover på tabellen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi kom skjevt ut med å tape de tre første kampene – med et nytt lag. Men nå begynner ting å sette seg. Vi har spilt med den samme elleveren ganske lenge, sier tromsøgutten, som nyter stor tillit hos treneren. Og starter hver gang.

Fra toppscorer til måltørke

Men sist sesongs toppscorer i Kaiserslautern i 2. Bundesliga i Tyskland, står fortsatt uten seriemål i Nederland.

– Nei, jeg har vel litt samme rolle som jeg hadde i TIL. Jeg er den som skal ligge dypt og styre spillet. Og da er det veldig sjelden jeg kommer meg opp i nærheten av motstanderen sin 16-meter. Jeg er veldig sugen på å få meg et mål, men jeg er ganske langt unna å få meg det målet, humrer Yttergård Jenssen, som riktignok har bidratt med målgivende pasninger i de siste kampene.

– Jeg har hatt et par fine assist, ja, slutter Yttergård Jenssen.