Normal

– Torsdag kommer vinteren tilbake

I helga fikk vi en liten smakebit av våren i Nord-Norge. Men Kong Vinter slipper ikke taket, ifølge Meteorologisk institutt.

Vinter

Ikke pakk vekk vinterklærne. Du får bruk for dem.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Jeg kan ikke si eksakt hvor mange kuldegrader det blir i Troms fra torsdag av, men det blir garantert vinterlig med minusgrader, sier statsmeteorolog Stine Karlsen Gya til NRK.

Sjekk været der du bor: yr.no – Været for Norge og verden fra NRK og Meteorologisk institutt

Hun nekter å trøste oss solhungrige nordlendinger, men pøser på med snøbyger og kuling utsatte steder. Fra torsdag og hele helga blir det skittvær, skal vi tro meteorologen.

Gløtt av sol

Kortsiktig trøst fra Karlsen Gya er å nyte solgløttene som hele landsdelen blir velsignet med fram til tirsdag ettermiddag. Vel å merke ispedd vind og stiv kuling utsatte steder.

Tirsdag skyer det til og om ettermiddagen blir det nedbør, i form av regn. Onsdag blir det, i tillegg til regn, sørvestlig stiv kuling utsatte steder.

Snø og kulde

I perioden lørdag til tirsdag neste uke ventes det overveiende vind mellom nordvest og nordøst, av og til kuling på kysten av Troms og Finnmark.

Det blir snøbyger, vesentlig i ytre strøk av Troms og Finnmark.

Sør for Salten blir det til dels pent vær. Utover i perioden trolig lavtrykksaktivitet fra sørvest med varierende vindforhold og perioder med nedbør, vesentlig i Nordland og Troms. Det blir lavere temperaturer.

Se bilder fra publikum: