– TIL bør vinne dette

Arne Scheie mener det vil være et hardt slag for norsk fotball om TIL ryker mot FC Differdange 03.

Tromsø IL

Remi Johansen og Magnus Andersen jubler etter scoring mot Inter Baku i Europa League

Foto: Mathisen, Ole Reidar / NTB scanpix

Torsdag kveld spiller TIL sin første kamp i Europa Leagues tredje kvalifiseringsrunde mot luxembourgske FC Differdange 03.

Arne Scheie

NRKs fotballekspert, Arne Scheie

Foto: Mattis Folkestad / NRK

Spillerne fra Luxembourg har ikke fått den mest optimale oppladningen på grunn av jobbhelg. Ja, du leste riktig. For hele laget er amatører og har fulltidsjobb på siden.

– Tromsø bør jo vinne. Dette er et lag som har spillere med amatørkontrakter, men samtidig slo de nederlandske Utrecht. Det er jo et storlag, som Tromsø ikke ville vært favoritter mot om de hadde gått videre, forteller fotballekspert i NRK Arne Scheie.

Bedre forberedt

TIL stiller med en så og si skadefri tropp. Langtidsskadde Steffen Nystrøm meldte også tidligere i uken at han var klar for kamp.

– Utenom Jaroslaw Fujot, så er troppen skadefri og klar til kamp, melder fysioterapeut Andre Sørensen i TIL.

Tromsø - Viking

Steffen Nystrøm er klar for kamp mot FC Differdange 03

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

I Luxembourg har fotballforbundet gitt Differdange spillefri i helgen, da de egentlig skulle ha serieåpnet mot Racing Luxembourg.

Derimot er alle spillerne under deltidskontrakt og har fulltidsjobb på siden. For å reise til Tromsø måtte spillerne jobbe i helgen for å kunne reise til Tromsø, og mandag var det planlagt jobbdag. Så siste mulighet for trening var forrige fredag.

- Ikke bra å tape

– Et eventuelt tap vil være et hardt slag for Norge som fotballnasjon. Det ville ikke vært bra i det hele tatt, forteller Scheie.

– Kan du huske andre «små» lag som har gjort det bra i Europa League?

– Det er ikke mange. Jeg husker et og annet lag fra Liechtenstein som har holdt seg til uavgjort i noen hjemmekamper, men ingen har overrasket så mye som Differdange, avslutter Scheie.

Kampen mellom Tromsø IL og FC Differdange 03 har avspark klokken 19:00. Hoveddommer for kampen er Anar Salmanov fra Aserbajdsjan.