NRK Meny
Normal

– Solid tillitserklæring til meg som leder

Knut Bjørklund er glad og ydmyk over at han får fortsette som leder av Troms idrettskrets.

Knut Bjørklund

Knut Bjørklund, gjenvalgt leder i Troms idrettskrets.

Foto: NRK

Lørdag avholdt Troms idrettskrets årets ting på Finnsnes, som endte med at Knut Bjørklund fikk fornyet tillit som leder i idrettskretsen.

– Jeg tolker det som en solid tillitserklæring til meg som leder, og det arbeidet som styret har gjort de to årene som er gått, sier Bjørklund til NRK.

De stemmeberettigede delegatene fattet ulike vedtak under tinget. Forslag om kompetansesenter for idrett i nord, prioritering av idrettsanlegg i idrettskretsens anleggsplan og budsjett var noen av sakene som ble tatt opp.

Fikk flest stemmer

Men det var mest spenning knyttet til valg av nytt styre, bestående av leder, nestleder og fem styremedlemmer. Idrettsstyret hadde innstilt Jan Hugo Sørensen til ny leder av Troms idrettskrets. Leder av valgkomiteen, Kjersti Strand, sa før tinget til NRK at det var viktig med en ny stemme fra idretten i Troms.

Valgresultatet ble 33 stemmer for Bjørklund, mens 10 delegater ga sin stemme til Sørensen.

– Det er også et tegn på at valgkomiteen har bommet kraftig med sitt forslag. Men nå skal jeg også være leder for de 10 som ikke stemte på meg. Anleggssaken er den store saken vi skal jobbe med, og det er også mange sentrale spørsmål vi skal ta stilling til. Vi vil også være en korrektiv til norsk idrett i de spørsmål som er dagsaktuell i dag, nemlig åpenhet og pengebruk.

Det øvrige styret for de neste to årene er: Jonny Ternlind (nestleder), Elisabeth Rognli, Jan-Harald Jansen, Frank Hermansen, Hege Lynum Ringkjøb og Nina Murberg. Hilde Lilleng og Sebastian Henriksen er valgt inn som vara.